Başbakan Tekel Talimatı verdi

TEKEL işçileri adına TÜRK-İŞ yetkilileri ile bu akşam saatlerinde bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına Tekel meselesini çözme talimatı verdi.

Türk-İş Genel Merkezi önündeki bekleyişlerini 45 gündür sürdüren TEKEL işçileri adına Türk-İş yetkilileri Başbakanlık'ta Erdoğan ile görüştü. Türk İş Başkanı Kumlu, görüşmeyle ilgili şunları söyledi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunu ile ilgili olarak, ''Bir çalışmayı gerektiriyor. Bu anlamda önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce Sayın Başbakan bizi tekrar çağıracak, oturup değerlendireceğiz'' dedi.
Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk-İş yöneticilerini kabulünün ardından, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan ile 45 gündür sokakta, soğukta, ayazda, kadın-erkek, Türk-İş önünde eylem yapan arkadaşlarının sıkıntılarını iki saat konuştuklarını ifade eden Kumlu, Erdoğan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya talimat verdiğini ve onların da görüşmeye katıldıklarını söyledi.
Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, ''Onlar da geldiler, beraberce onlarla da müzakere ettik, ne yapılabilirliği konusunda. Tabii bir çalışmayı gerektiriyor. Bu anlamda, önümüzdeki hafta sonuna kadar bu çalışmanın neticesini görünce Sayın Başbakan bizi tekrar çağıracak, oturup değerlendireceğiz'' diye konuştu.