Avatar'dan sonra Dracula

Avatar'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Sam Worthington'a 'Dracula Year Zero' adlı filmin başrolü için teklif geldi.

Universal Pictures yapımı "Dracula Year Zero" adlı filmin başrolü için öneri yapılan Sam Worthington, film için yapımcılarla görüşme masasına oturdu. Alex Proyas'ın yöneteceği "Dracula Year Zero" adlı filmin senaryosunu Matt Sazama ve Burk Sharpless kaleme aldı. Universal Pictures film şirketinin dev yapımla ilgili ayrıntıları şimdilik açıklamadığı, ancak filmin orijinal vampir efsanesine sadık kalınarak Dracula'nın acıklı aşk öyküsünü işleyeceği belirtildi.
1930'lu yıllardan bu yana korku türünde önemli yapımlara imza atarak "Frankenstein", "Kurt Adam", "Dracula" adlı orijinal yapımları seyirciyle buluşturan şirketin bu filmle de iddialı olduğu yorumları yapıldı.
Filmin yapımcılığını Michael De Luca'nın üstlendiği bildirildi. Son olarak "Terminator Salvation" adlı 2009 yapımı filmde rol alan Worthington'ın kamera karşısına geçtiği "Clash of the Titans" adlı yapım da bu yıl içerisinde gösterime girecek.