Atatürkün evini bombalamadılar mı?

Balçiçek Pamir'in sunduğu Söz Sende isimli programın dün akşamki konuğu Oral Çalışlar oldu.

Programın gündem maddesinde 'Balyoz Darbe Planı' vardı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "Allah, Allah diyen bi ordu kendi camisini bombalar mı" sözlerini yorumlayan Çalışlar, "Kendi tarihimize bir bakalım, hangi provakasyonlar var. Mesela Atatürk'ün evini Selanik'te bombalatıp 6-7 Eylül'ü hazırlayan komutanlardan bir tanesi, 'bu çok güzel bir özel harp işi olmuştu' demedi mi. Biz biliyoruz, 12 Mart döneminde askeri darbeye giderken, darbeyi kışkırtmak için gemi batırdılar. Atatürk Kültür Merkezi'ni yaktılar 'solcular yaktı' diye. Askeri darbe planı hazırlamak için" dedi.

Ordunun sicilinin kabarık olduğunu öne süren Çalışlar, "Ben size kendi yaşadığım döneme ilişkin 10'larca olay anlatabilirim" diye konuştu.

Ardından sözü 'Sivas Katliamı'na getiren Çalışlar, Erdal İnönü ile arasında gerçekleşen bir sohbeti aktardı.

"Erdal Bey'in evinde bir gün sohbet ediyorduk" diye söze başlayan Oray Çalışlar, "8 saat boyunca insanlar orda yakıldılar ve devlet her yere yetişebilen devlet, bir anda herkesi yakalayabilen devlet nasıl oldu da 8 saat bir otelde muhasara altında olan insanların kurtarılması için bir şey yapamadı. Bir başbakan yardımcısı olarak siz bunu merak etmediniz mi? dedim. 'Ettim ve bende bir MİT yetkilisine sordum' dedi ve bana şu cevabı verdi. 'Bazen bazı hareketlerin gazını almak için onları serbest bırakırız' dedi." ifadelerini kullandı.