Antalya'da sel baskını uyarısı

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, Antalyalılar'ı sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı...

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, serin ve yağışlı havanın bir süre daha etkili olacağı Antalya'da toprağın suya doyması sebebiyle su baskını ve taşkınlar yaşanabileceğini belirterek dikkatli olunmasını istedi.

Önümüzdeki 4 gün boyunca bölgemizde aralıklı olarak görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar özellikle sahil şeridinde zaman zaman etkili olacaktır. Şu ana kadar meydana gelen yağışlar, toprağın doymasını sağladığından, şu andan itibaren yağacak olan ani yağışlar, düşük miktarlarda bile ani yüzey akıntısı ve taşkınlara sebep olabilecektir." denildi.

MEVSİM NORMALLERİ
Sabah saatlerinde Antalya iç kesimleri ile Burdur, Isparta illerinde başlayan kar yağışının bugün ve yarın da devam edeceği bildirilen açıklamada, "Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecektir. Sıcaklıklar sahilde en yüksek 10-16, en düşük 3-8, iç kesimlerde en yüksek 0-6, en düşük -5 ila 0 dereceler arasında seyredecektir." değerlendirmesine yer verildi.

Öte yandan dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Antalya'da yollar göle döndü. Bazı mahallelerde sokak araları su altında kaldı. Kimi yerde su yüksekliği 40 santimetreye kadar yükseldi. Belediye ve itfaiye ekipleri biriken suları tahliye etmek için uğraştı.