SGK işçileri basın açıklaması yaptı

Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdürlüğü çalışanları, İzmir Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

31 Aralık tarihi itibari ile 40 kişinin işlerine son verildiği Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdürlüğü çalışanları, bugün kurum önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 13 aydır mağdur olduklarını dile getiren işçiler; SGK İzmir İl Müdürlüğü'ne seslenerek mahkeme kararıyla işlerine iade talebinin bir an önce yerine getirilmesini istediler.

İzmir Konak Meydanı'nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Dayanışma Sendikası adına Hüseyin Karakaya yaptı. Karakaya, açıklamalarında, sadece işten atılmaya karşı değil taşeron sistemine de karşı mücadele ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu yöndeki taleplerimizi ve delillerimizi değerlendiren mahkeme bunun bir muvazaa olduğuna ve SGK işçisi olarak işe iademize karar vermiştir. Bir yıllık mücadele ve hukuk sürecinin ardından

aldığımız bu sonuç işçi sınıfı için bir kazanımdır. Buradan İzmir SGK İl Müdürlüğü'ne sesleniyoruz. Bu süreci daha fazla uzatmadan mahkeme kararını hayata geçirin ve bu haksızlığa son verin. Biz, bu haksız uygulamadan kaynaklı tam 13 aydır işsiziz. 13 aydır emeğimiz, ekmeğimiz ve çocuklarımızın rızkı için onurlu bir mücadele veriyoruz."

Büro Emekçiler Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Ramiz Sağlam da, "Ülkenin yangın yerine döndüğünü görmek için gözlerinizin kapalı ya da açık olması bir şeyi değiştirmiyor. Tekel işçilerine bakın; onlar soğuk havada bile çalışanların sözleşmeli köleliğe geçirilmemesi için mücadele ediyorlar" dedi.