İtfaiyeciler açlık grevine son verdi

2 gün önce Türk-İş Bölge Müdürlüğü'nde açlık grevine başlayan Esenyurt İtfaiye Ekipleri'nin başlattıkları açlık grevi son buldu.

Türk-İş Bölge Müdürlüğü'nde Pazartesi günü başlayan açlık grevine itfaiye ve Esenyurt Belediyesi işçilerinden oluşan 35 kişi katıldı. 2 kişi, rahatsızlanınca grevi erken bitirdi. Açlık grevinin sona ermesine yakına rahatsızlanan Gürsel Altınel isimli bir itfaiyeciye ise sağlık ekipleri müdahale etti. Grevin sonra ermesi nedeniyle Türk-İş Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Belediye- İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gür, yaptığı basın açıklamasında, "48 saat önce burada itfaiye ve Esenyurt Belediye işçileri olarak başlattığımız açlık grevini sonlandırıyoruz. 2 gün boyunca yürütülen mücadelenin bugün sonuçlanması daha güçlü eylemlere katkı sağlayacaktır. Bizler İstanbul'da başlattığımız bu eylemleri birleştirerek genel eylemin yapılmasında küçükte olsa itfaiye ve belediye işçilerinin katkıları olduğunu görmeliyiz.
Tekel işçilerinin yürüttüğü mücadele sonucu hükümet görüşme masasına gelmiş, gelirken daha geri taleplerle mücadele sürecimizi dağıtmak istemektedir. Hükümetin sorunları çözmemesi durumunda daha güçlü eylemlerle kamuoyunda yerini alacağının bilinmesini istiyoruz" dedi.