İşte kayıp kızın otopsi sonucu

Bingöl'de 5 gün önce kitap almak için evlerinden ayrılan ve cesedi bulunan 8 yaşındaki Asli Ayaz'ın otopsi raporu belli oldu.

İşte kayıp kızın otopsi sonucu
İşte kayıp kızın otopsi sonucu
Bingöl'de 5 gün önce kitap almak için evlerinden ayrılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan çocuklardan Asliye Ayaz'ın (8) Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde ilk belirlemelere göre, ölmeden önce saç derisinin altında darp veya çarpmaya bağlı olarak yoğun kanama olduğu, sol gözünün iç kısmında da ender görülen yırtılmanın oluştuğu saptandı.

Edinilen bilgiye göre, otopsideki ilk belirlemelere göre, küçük kız tecavüze uğramadı.

Ayaz'ın ölmeden önce saç derisinde yoğun kanama olduğu, kanamanın çarpma veya darpla meydana gelmiş olabileceği ifade edildi.

Sol gözünün içinde ender görülen yırtılmanın oluştuğunu belirleyen yetkililer, gözün bu nedenle boşlukta durduğu, gözün dış kısmında yırtılma olmadığı kaydedildi.

Boğuşma izine de rastlamadığını ifade eden yetkililer, boğulmanın suda mı dışarıda mı olduğunun, kesin sonuçlarla ortaya konulacağını belirtti.

Bingöl'de, 22 Ocak'ta kitap almak için Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutlarında bulunan evlerinden ayrılan Zeynep Varış'ın (13) cesedi bugün bulunmuştu. Kendisiyle birlikte evden ayrılan dayısın kızı Asliye Ayaz'ın (8) cesedi, dün yakınları tarafından Bingöl-Genç kara yolu üzerindeki İçmeler mevkisinde Göynük Çayı kıyısında bulunmuştu.