İmralı'ya helikopterle gittiler...

Avrupa Konseyin'den gelen denetçiler İmralı'ya helikopterle gitti.

İmralı'ya helikopterle gittiler...

Dün akşam saatlerinde İmralı'dan dönen heyet üyeleri, bugün bir kez daha askeri helikopterle İmralı'ya gitti. Heyet üyelerinden 3'ü ise adliyeye gelerek Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek'i ziyaret etti.

AVUKATLAR MÜRACAAT ETMİŞTİ

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın yeni yaptırılan yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesinin ardından, avukatları müvekkillerinin şartlarının kötüleştiğini iddia ederek Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi'ne müracaat etmişti.

İşkenceyi Önleme Komitesi, iddiaları yerinde incelemek üzere Türkiye'ye heyet gönderdi. Dün askeri helikopterle İmralı'ya giden heyet üyeleri akşam saatlerinde Jandarma Bölge Komutanlığı'na geri dönüp kent merkezinde 5 yıldızlı bir otelde konakladı.

Heyet üyelerinden 3'ü kaldıkları otelden İmralı'ya yeniden gitmek için İstanbul yolu üzerindeki Jandarma Bölge Komutanlığı'na geldi. Yabancı konuklar, helikopterle İmralı'ya hareket etti.
Diğer yandan heyetin 3 kişilik başka bir grubu ise Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nı adliyedeki makamında ziyaret etti. Heyet üyeleri Başsavcı Sait Gürlek ile yaklaşık 20 dakika görüştü. Ardından heyet üyeleri İmralı'dan sorumlu başsavcı vekillerini de ziyaret etti.