Bitlis'te 11 BDP'li gözaltında

Terör örgütü PKK lehinde yasa dışı slogan atarak, suçu ve suçluyu övdükleri iddiasıyla Bitlis'in Tatvan, Hizan ve Güroymak ilçelerinde emniyet güçleri 11 kişiyi gözaltına aldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tatvan ilçe binasının açılışında ve ilçede yapılan bir basın açıklaması sırasında, yasa dışı slogan atarak suçu ve suçluyu övdükleri iddiasıyla, Tatvan'da 7, Güroymak'ta 1 ve Hizan'da ise 3 zanlı, sabaha karşı yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.
Tatvan'da gözaltına alınanlar arasında Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un eşi ile oğlu D.C.O'nun ve Belediye Meclis Üyesi Ç.Y'nin de bulunduğu 7 kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldıkları bildirildi.
Hizan ve Güroymak ilçelerde gözaltına alınan 4 zanlının ifade verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.