Kaplan El Kaide'nin fikir babası

Vakit Gazetesi Eski yazarı Mustafa Kaplan'ın terör örgütü El Kaide'nin fikir babası olduğu iddia edildi.

Kaplan El Kaide'nin fikir babası
Kaplan El Kaide'nin fikir babası
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığı koordinesinde 22 Ocak’ta çökertilen, aralarında öğretmen, iki imam, iki eşcinsel ve iki kadın satıcısının bulunduğu iddia edilen El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun fikir babasının Vakit Gazetesi’nin eski yazarı Mustafa Kaplan olduğu iddia edildi.

İddiaya göre; Vakit Gazetesi’nden üç yıl önce ayrılan Kaplan ile El Kaide’nin yolu 2000’de kesişti. Örgüt, Kaplan ile elebaşı emekli imam Mehmet D.’nin yeni bir grup oluşturmasına karar verdi. Fikirleriyle oluşuma yön verdiği için Kaplan’ın adı ‘ideolog’ olarak geçti.

Ladin vurgusu

Avrupa ve Azerbaycan’da örgütün üst düzey isimleriyle buluşup toplantılar yapan Mustafa Kaplan, burada alınan kararları, “Çay içelim” adı altında buluştuğu örgüt üyelerine iletti. Kaplan’ın, örgüt üyelerine, Usame bin Ladin için, “Mehdi’nin ordusunun müjdeleyici öncü komutanı” vurgusu yaptığı öne sürüldü.

Sakka ve Aktaş’la irtibat

İstanbul Valisi Muammer Güler operasyonla ilgili şunları söyledi: “Bazı örgüt üyelerinin El-Kaide’nin Avrupa, Türkiye, Suriye sorumlusu olarak bilinen Louai Sakka ve 15-20 Kasım 2003 bombalı saldırılarından dolayı aranan ve Irak’ta öldürülen Habip Aktaş’la irtibatları tespit edilmiştir. Aynı operasyonda Şanlıurfa’da gözaltına alınan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Reşit B., Hayrullah Camii imamı Yusuf Ç. ve Yalçın U. tutuklandı.