Başbuğun içinde bulunduğu duruma üzüldüm

CNN Türk ekranlarında yayınlananTecrübe Konuşuyor isimli programın dün geceki bölümü Taraf gazetesinden canlı olarak gerçekleştirildi.

Başbuğun içinde bulunduğu duruma üzüldüm
Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in sunduğu programın konusu gündeme damgasını vuran 'Balyoz' iddialarıydı.

Sunucuların sorularını yanıtlayan Taraf yazarları Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur, Balyoz'u anlatırlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hasan Cemal'in, "Sen bu yaşananları nereye oturtuyorsun. Tepelemek bir sıkı yönetim ortamı yaratmak, sonra bir darbe ortamı yaratmak için ülkede camilere kadar saldırı yapmaya kalkışmak. Ege'de kışkırtmak provakasyonlar yapmak. Bu nasıl bir zihniyetin ürünüdür. Türkiye bu zihniyetten kurtulmada demokrasiyi yakalayabilir mi?" diyerek yönelttiği soruyu yanıtlayan Yasemin Çongar, Türkiye'nin demokrasiyi yakalamasının imkanı olmadığını belirterek, "Türkiye'nin bu zihniyeti hem kurumlarının içinden temizlemesi lazım hem de bu zihniyeti yeniden üreten eğitim sisteminin ve askeri eğitim sisteminin kökten değiştirilmesi lazım" dedi.

Orgeneral Çetin Doğan'ın bir televizyon kanalında yaptığı yorumları da eleştiren Çongar, söz  İlker Başbuğ'un gün içinde yaptığı açıklamalara geldiğinde ise "Ben İlker Başbuğ'un samimiyetine inanmak istiyorum,  aslında gerçekten ne kadar zor durumda olduğunu bende gördüm ve üzüntüde duydum. Daha önceki bir takım konuşmalarında da öyle ama bunun yolu, siyasi hükümet içinde ondan hiç bahsetmedik, aslında AKP hükümetinin bugünkü görevi bu tür planların bugüne kadar yapmadığı kadar üstüne gitmektir, soruşturmaktı, Genelkurmay Başkanı'ndan bunun hesabını sormaktır ki, Genelkurmay Başkanı da kendi emrindekilerden bunun hesabını sorsun" diye konuştu.