'Balyoz Darbe Planı' tartışıldı

HABERTÜRK ekranlarında yayınlanan Teke Tek isimli programa konuk olan eski Orgeneral Çetin Doğan darbe iddialarını yanıtladı.

Eski General Çetin Doğan, Balyoz Darbe Planı'nın konuşulduğu Tekte Tek, ismli programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EMASYA planı ile alakalı açıklama yapan Doğan, "Mevcut planımız var, mevcut planımıza da EMASYA planı diyoruz Emniyet ve Asayiş Planı meşru plan.  Ameliyata koyduğumuz planda bu, acaba böyle bir senaryo bu olmaz mı? En kötü olasılık, silahlı kuvvetler en kötü olasılığa karşı da tedbir almak zorunda" diye konuştu.

EMASYA planı üzerinde resmi yazı ile değişiklik yapılşdığını belirten General, "Resmi yazı ile plan değişikliği yapıyoruz. Plan değişikliğimizde hükümete devlete el koyma değil. Sadece ve sadece bizim yaptığımız İstanbul bölgesi ile ilgili Emniyet ve Asayiş Planı'ndaki kuvvetlerimizin yetersiz olduğunu buna ilave kuvvet gerektiğini resmi yazıyla yazıyoruz ve planlarımızı ona göre değiştiriyoruz" diyerek darbe iddialarını yalanladı.

Ses kayıtlarında geçen çökmek, tepelemek gibi sözlere açıklık getiren Doğan, "Ben ordu komutanıyken zamanında bana sağdan soldan gelen bazı işadamları tipi insanlara yaptığım konuşmadan küçük bir şey söyleyeyim. Bakın beyler Türk Silahlı Kuvvetleri halkın ordusudur halkın içinden gelmiştir. Bana evvela anarşi yaratmadan, normal nizam içinde yapılan gösterilere, yürüyüşlere, biz açız diyenlere  ben kendi evlatlarını karşılarına dikemem onlara silah çektiremem haberinz olsun dedim. Benim söylediğim bu herzaman böyle oldu. Ben silahı nezaman çekerim benim Cumhuriyet'imin temel ilkelerini yıkmak isteyenlere karşı çekerim, kalkışmak isteyenlere, Menemen İsyanı gibi onun provasını yapanlara karşı çıkarım. Böyle bişey yok böyle bir ortam yok o zaman. Böyle bir ortam olabilirliğini düşünerek plan yapmak zorundasınız. Yoksa birden bire gelir bu olaylar tepenize biner siz de apışır kalırsınız" diye konuştu.