Vaillant Group birleşmeyi değerlendirdi

Vaillant Group Türkiye CEO'su ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, Vaillant Group ile DemirDöküm'ün 2007 yılı Ekim ayında birleşmesinden bu yana DemirDöküm'ün modernleştirilmesine yatırım yaptıklarını belirtti.

Birleşmeden bu yana 750 gün geçtiğine dikkat çeken Grosser, Vaillant Group'un, DemirDöküm'ün toplam yüzde 96,18'lik hissesini 281 milyon 325 bin 227 Euro'ya satın aldığını hatırlattı. Grosser, Vaillant ile DemirDöküm'ün birleşmesinden sonra 23 Ekim 2007'deki basın toplantısında verdiği vaadleri hatırlatarak, "Vaillant Group ve DemirDöküm arasında entegrasyonun sağlanmasını, Vaillant Group ve DemirDöküm arasında somut ve ölçülebilir sinerjilerin oluşturulmasını ve yatırımların devam etmesini vaad etmiştik. Bu vaadleri tuttuk" dedi.

Grosser, iki şirketin birleşmesinin ardından Kurtköy Servis Merkezi'ne bir milyon 640 bin Euro yatırım yapıldığını, merkezin 16 Ekim 2008'de hizmete girdiğini, Şekerpınar Lojistik Merkezi'ne bir milyon 100 bin Euro yatırım yapıldığını, merkezin 16 Ekim 2008'de hizmete girdiğini, Bozüyük Klima Fabrikası'na ise 5 milyon 870 bin Euro yatırım yapıldığını ve fabrikanın 29 Mayıs 2009'da hizmete girdiğini bildirdi. Güneş enerjisi kolektörü üretecek Solar Fabrikası'na da bir milyon 390 bin Euro yatırım yapıldığını ve test üretimine Temmuz 2009'da başladığını kaydeden Grosser, tamamen Türk tasarımı olan Neva Kombi fabrikasına bir milyon 460 bin Euro yatırım yapıldığını ifade etti. Vaillant Group'un DemirDöküm'ü satın alma nedenine de değinen Grosser şöyle devam etti: "DemirDöküm'ü bir dünya markası yapmak amacıyla satın aldık. Bozüyük Fabrikası, 267 bin metrekarelik alanıyla sektörün en büyük entegre tesisidir. Amacımız, 2009'da 30. kuruluş yılını kutlayan bu fabrikayı Vaillant Group'un dünya çapında bir üretim üssü haline getirmek ve bu fabrikadan ihracat odaklı ve kaliteli üretim yapmaktır."