Üsküdar'da 2 park daha hizmete açıldı

Üsküdar Belediyesi, Sultan Murat ve Altunizade'de 2 yeni parkı Üsküdarlıların hizmetine sundu.

Sultan Murat Parkı ve Altunizade Şehitler Parkı, 12 Ocak Salı günü Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katılımlarıyla hizmete açıldı.

Bahçelievler Sultan Murat Parkı'nın açılışına İzzettin Küçük ve Mustafa Kara dışında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Seyfi Aktülün, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Levent Aşkın, Araştırmacı-yazar ve gazeteci Abdurrahman Dilipak, Gübretaş Genel Müdürü Mehmet Koca, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler, basın mensupları ile mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta ilk olarak bir konuşma yapan Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar'ın sahip olduğu güzellikler ve yeşillikler bakımından herkes tarafından övgüyle söz edilen ve yaşanmak istenilen bir yer olduğunu söylerken Sultan Murat Parkı'nın fazla büyük bir alan olmamakla birlikte güzel ve anlamlı bir yer olduğunu ve çevre sakinlerinin önemli bir ihtiyacını karşıladığını ifade etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada Sultan Murat Parkı'nın alanı küçük ancak anlamı büyük ve sevgi ile yoğrulmuş bir park olduğunu ifade ederken Bahçelievler genelinde bir mülkiyet sorunu yaşadığını, mevcut yapılaşma nedeniyle okul bahçeleri dışında pek fazla boş ve yeşil alan bulunmadığını söyledi. Seçim öncesi bir park ve sağlık ocağı açacaklarına dair söz verdiklerini ve bu sözün ilk kısmını Sultan Murat Parkı'nın açılışını gerçekleştirerek yerine getirdiklerini anlatan Mustafa Kara, söz verdikleri gibi en yakın zamanda bir de Sağlık Ocağı açılışını yapacaklarının müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Bahçelievler Sultan Murat Parkı'nın açılış kurdelesini Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Ekmen ve Şadan Özkaya, Araştırmacı gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Gübretaş Genel Müdürü Mehmet Koca kesti.

Sultan Murat Parkı'nın ardından Altunizade Şehitler Parkı'da düzenlenen törenle Üsküdarlıların hizmetine girdi. Açılışlarda Üsküdar Belediyesi Kent Orkestrası'nın çaldığı şarkılar ve marşlar ile ÜFTUD Halk Oyunları ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı.

Sultan Murat Parkı Bahçelievler mahallesinde bulunan ve toplamda 760 m² alana sahip olan Sultan Murat Parkı'nın 170 m² sini çocuk oyun alanı, 225 m² sini gezinti ve dinlenme alanı, 365 m² sini ise yeşil alan oluşturuyor. Altunizade Şehitler Parkı ise toplam 4.790 m² alana sahip olup, parkın 160 m² sini çocuk oyun alanı, 80 m² sini basketbol alanı, 95 m² sini fitness alanı, 480 m² sini gezinti ve dinlenme alanı, 3.975 m² sini ise yeşil alan oluşturuyor. Parkta bu fonksiyonların yanında 4 adet piknik masası ve 300 m. uzunluğunda koşu parkuru bulunuyor.