Kurtulmuş: SP mukaddesatçıdır

SP lideri Numan Kurtulmuş, partisinin mukaddesatçı olduğunu ifade etti.

"Dostlar Buluşması" adı verilen ve Grand Cevahir Otel'de gerçekleşen programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milli Görüş'ün bir fikrin ürünü olduğunu ifade ederek, "Saadet Partisi muhafazakâr değil, mukaddesatçıdır. 'Lailaheillallah' demenin ilk şartı Allah'tan başka güç tanımamaktır. Bu topraklarda Müslümanlığın en önemli tecrübesi anti-emperyalist olmaktır. Kendilerini muhafazakar olarak gören partiler, 'aman ABD ne der' kaygısı içindeler. Saadet Partisi'nin böyle bir kaygısı yoktur. Biz elit olamayız, tüm Türkiye'nin partisiyiz " diye konuştu. 

ÇAĞLAYAN MİTİNGİ OLMASAYDI…

Konuşmasında Milli Görüş'ün siyasi tarihini anlatan Kurtulmuş, Milli Görüş'ün, barış, hoşgörü, hürriyet, refah üzerinde yeni bir dünya kurmaya çalıştığını vurguladı. Kurtulmuş, "Milli Görüş adil bir toplumsal yapının inşası için çalışıyor. Bizim formülasyonumuzun bir ayağı da Yeni bir dünyadır. Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra yaşananlar yeni bir dünyanın kurulmasını mecbur hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. Milli Görüş'ün hala siyasi hayatı belirlediğinin altını çizen Kurtulmuş, "Örneğin Çağlayan mitingini yapmasaydık, Davos'ta one minute çıkışı gelmeyecekti. Hükümet bir kaç kez değiştirdiği Demokratik Açılım Paketinin ismini sonunda bizim ortaya attığımız gibi kardeşlik projesi olarak belirledi. Öte yandan IMF ile 1 yıl öncesinden anlaşılmış olmasına rağmen Saadet Partisi korkusundan bu ifşa edilemiyor. Bütün bunlar gösteriyor ki Milli Görüş'ün siyasi alandaki etkisi hala devam ediyor" şeklinde konuştu. Saadet Partisi'nin muhafazakâr bir parti olmadığını söyleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Artık sağcılık, solculuk, muhafazakârlık, liberallik gibi kavramların siyasette önemi kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhafazakâr değiliz. Neyi muhafaza edeceğiz? AB'nin terbiye salonlarında bekletilmeyi mi muhafaza edeceğiz. Ahlaksızlığı mı muhafaza edeceğiz, yolsuzluğu mu muhafaza edeceğiz? Bizim muhafazakârlıkla ilgimiz alakamız yok. Saadet Partisi muhafazakâr değil mukaddesatçı bir partidir." Saadet Partisi'nin her şeyden önce antiemperyalist olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu topraklarda Müslüman olmanın sosyolojik bir tecrübesi varsa birinci maddesi antiemperyalist olmaktır. Eskiden başka görüntüdeydi ama şimdi emperyalizm çok somuttur. Emperyalizm Türkiye'yi AB'nin salonlarında bekleten kararlardır, çiftçimize tütün, şeker pancarı ektirmeyen kararlardır, memura zam yaptırmayan kararlardır."

4 PARTİ AYRI AYRI ANLATILDI

MNP, MSP,RP ve FP dönemlerinde İstanbul'da çeşitli kademelerde görev yapmış isimlerin bir araya geldiği "Dostlar buluşması"nda Milli Nizam Partisi dönemini Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Milli Selamet Partisi dönemini Mustafa Karahasanoğlu, Refah Partisi dönemini Mustafa Aydıner, Fazilet Partisi dönemini ise Remzi Çakır anlattı.