GİŞKAD'dan Ümit Boyner'e destek

Girişimci İşkadınları Derneği (GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, iş dünyasındaki kadın sayısının artmasının yanında sosyal ve siyasal hayatta da kadınların daha aktif bir rol almaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 40. Olağan Genel Kurulu'nun ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın ardından Ümit Boyner'in getirilmesi, iş kadınlarını gelecek açısından umutlandırdı. Gelişmeleri değerlendiren GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, Ümit Boyner'in başarılı bir iş kadını olarak TÜSİAD gibi bir teşkilata başkan olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

TÜSİAD'da bir dönem başkanlık görevini yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın 'ilk kadın başkan' sıfatıyla seçildiğinde de aynı mutluluğu paylaştıklarını hatırlatan Demirağ, Boyner'in başkanlığındaki yeni dönemde 67 kadın üyenin yer almasının da önemli bir durum olduğunun altını çizdi. Demirağ, "Ümit Boyner, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (KA-DER) seçim döneminde siyasete kadın katılımına dikkat çekmek üzere hazırladığı kadının bıyıklı fotoğraflarının yer aldığı bilboardlarda cesaretle rol almıştı. Bu sebeple Boyner'in başkan olarak kadın sorunlarına odaklı bir çözüm üstleneceğine güvenimiz tamdır" dedi.

Türkiye'nin gelişmişliğinin ekonomik, sosyal ve siyasal değerlerle ölçüldüğüne dikkat çeken Cavidan Demirağ, bu noktada da iş dünyasındaki kadın sayısının artmasının yanında sosyal ve siyasal hayatta da kadının daha aktif bir rol olması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Demirağ, dernek olarak kendilerinin kadınların uluslararası arenada rol almaları için çaba sarf ettiklerinin altını çizerek, bu çalışmalarında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner'in de kendilerine gereken desteği vereceğine inandığını dile getirdi.