Bin Ladin'e çöpçatanlık!

El Kaide liderinin eski danışmanı Yemenli Şeyh Raşid, terör örgütü lideri Bin Ladin'le ilgili bilinmeyenleri anlattı.

 Şeyh Raşid, 2000 yılında Bin Ladin’e beşinci bir eş bulmak için nasıl çöpçatanlık yaptığını anlattı: “Yemenli bir kız istiyordu. Böylece stratejik ilişkileri pekiştirecekti. Kızın dindar, itaatkar, cömert, sessiz ve diğer eşlerini kıskanmayacak kadar genç olmasını şart koştu.”

EL Kaide lideri Usame Bin Ladin’in pek bilinmeyen beşinci eşiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Bin Ladin’in bir dönem yakın danışmanlarından olan, şu anda ise Yemen hükümetine çalışan Şeyh Raşid Muhammed İsmail, Times Gazetesi’ne bir röportaj verdi. Savaşçı bir vaiz olarak 15 yaşından beri Afganistan’da mücadele eden ve Bin Ladin’in güvenini kazanan “Ebu El Fida” lakaplı Şeyh Raşid, 2000 yılında “El Kaide liderine kız bulma” görevini üstlenişini şöyle anlattı:
Mağarada yabancılık çekmez: Usame Bin Ladin bir gün beşinci kez evlenmek istediğini ve kendisine bir kız
bulmamızı istedi. O zaman 43 yaşındaydı ve bu zorlu görevi bana verdi. Yemen’in İbb kasabasından tanıdığım bir memurun 18 yaşındaki kızı Emel El Sadah’ı münasip gördüm. Çünkü dar gelirli bir aileden gelen genç kız vaktinin çoğunu mağaralarda geçiren El Kaide liderinin zorlu yaşamına ayak uydurabilirdi. Oldukça dindar olan Emel, “kocasını memnun eden kadınların cennete gideceğine” içtenlikle inanıyordu.
5 bin dolar başlık parası: 11 Eylül saldırılarından bir yıl önce önce genç kızın sonra ailenin rızasını aldım. Bin Ladin hazırlıklar için talimat verdi ve genç kıza elbise ve mücevher alınması için 5 bin dolar gönderdi. Ayrıca Emel’in ailesine de miktarı açıklanmayan “çok cömert” bir miktar para verildi.
Kandahar’da gizli düğün: Emel’e Afganistan’ın Kandahar kentinde Bin Ladin’le buluşana kadar karım ve üç çocuğumla birlikte refakat ettim. Burada gizli bir konutta erkeklerin katıldığı bir düğün yapıldı. Gelin yakındaki bir evde kadınlarla ayrı bir töredeydi. Evliliğin meyvesi Safiye ise 11 Eylül saldırılarından birkaç gün sonra Kandahar’da doğdu. Emel bir daha Yemen’e hiç gelmedi, hâlâ Afganistan’da.

Yeni ses kaydıyla Detroit’i üstlendi

El Cezire televizyonu, Usame bin Ladin’in kasımdan beri ilk sesli mesajını yayımladı. Delta Havayolları’na ait uçağa 24 Aralık’ta saldırı girişiminde bulunmasının sorumluluğunu örgütün üstlendiğini belirten Usame bin Ladin, şöyle konuşuyor: “Kahraman Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib ile size gönderilen mesaj, 11 Eylül kahramanları tarafından iletilen daha önceki mesajımızın teyididir. Mesajlarımızı size kelimelerle göndermek mümkün olsaydı, bunları uçaklarla göndermezdik.”