Ataşehir Belediyesi karla mücadele ediyor

Ataşehir Belediyesi yoğun kar yağışında ilçede ulaşımın aksamaması ve hayatın olumsuz etkilenmemesi için gece-gündüz aralıksız tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Ataşehir Belediyesi yoğun kar yağışında ilçede ulaşımın aksamaması ve hayatın olumsuz etkilenmemesi için gece-gündüz aralıksız tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının 3 gündür etkili olduğu İstanbul’da, Ataşehir Belediyesi de 64 cadde ile ana cadde ve 1600’e yakın sokakta tuzlama ve yol açma çalışmaları yapıyor. Üç günlük yoğun kar yağışında yollarda buzlanma nedeniyle kazaların yaşanmaması için Ataşehir Belediyesi Kriz Merkezi'nce oluşturulan 17 ekip 24 saat boyunca tuzlama çalışmaları yaptı. Kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle tuzlanan yolları 3 saat sonra yeniden tuzlayan Ataşehir Belediyesi ekipleri 450 ton tuz kullandı.

Sabah saat 07.30'da Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde kriz masasına başkanlık eden Başkan Yarımcısı Erol Dolu ve ilgili birim müdürlerinden çalışmalara ilişkin bilgi alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, çalışanlara teşekkür etti. Başkan İlgezdi, Meteoroloji Müdürlüğü'nden gelen bilgilerin de değerlendirildiğini ve gerekirse ekip ve araç sayısının artırılacağını söyledi.

Kriz masasına başkanlık yapan Başkan Yardımcısı Erol Dolu da, kar yağışı süresince çalışmaların devam edeceğini, gerekli malzeme ve araç takviyelerinin yapılacağını belirtti. Erol Dolu, “Çarşamba günü beklenen aşırı soğuk havaya karşı da tuzlama ve solüsyon çalışmalarıyla tedbir alıyoruz” dedi.