İstanbul'da buzlanma tehlikesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullular'ı buzlanmaya karşı uyardı.

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da etkili olan kar yağışı ile ilgili olarak AKOM'da basın açıklaması yaptı. Kar yağışı ile mücadele 4 bine yakın personelin görev aldığını anlatan Topbaş, "Uydu takipli 770 aracımız ile ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımızda 4 bin 450 kilometre yol var. Köy yolları dahil tüm yollarda yapılan çalışmalarda toplamda 23 ton tuz ve 220 ton solüsyon kullanıldı. Sokakta yaşayan 428 vatandaşımızı aldık. 6 tanesi hastaneye götürüldü,
4'ü ise ailelerine teslim edildi" dedi.

Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kadir Topbaş, "25 sensor, 3 saat öncesinde buzlanma olacaksa bizi ikaz ediyor. Biz de ona göre tuzlama yapmaya devam ediyoruz. Hastane ve ibadethane önleri ve yollar tuzlandı. Perşembeye kadar ciddi bir buzlanma ortaya çıkacak. Gizli buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. Artık İstanbul'da kar lastiği kullanma kültürü başladı. Kar lastiği olan araçlara ekipler müdahale etmeyecek. Büyük kentlerde artık zincir takılmıyor" şeklinde konuştu.