MHP'den 'Balyoz Planı' açıklaması

Balyoz Planı konusunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen divan toplantısına katılmak üzere Bursa'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, basın mensuplarının 'Balyoz Harekat Planı' hakkındaki sorularını cevapladı. Birkaç gündür ülkenin gündemini meşgul eden ve adına 'Balyoz' denilen duyumlar olduğunu belirten Didinmez, "Bu konunun arkası çok yönlü değerlendirilmelidir. Tabii ki TSK'nın yaptığı açıklamayı da dikkate almak ve bu açıklamanın da doğru olduğuna itimat etmek mecburiyetindeyiz. Bazı yayın
organlarında yapılan değerlendirmelerle AK Parti temsilcilerinin yaptığı açıklamalar, çok hoş olmayan maksatla veya bir planın uygulanmasına yönelik açıklamalar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Erken seçimin olup olmayacağı yönündeki sorulara ise Didinmez, "Hükümetin 'erken seçim yok' diyor ancak seçimin ne zaman olacağını yakında herkes görecek. Seçim, millet iradesinin değerlendirilmesi halidir. Milletten hiçbir siyasi kimlik, kişilik sahibinin çekinmemesi, korkmaması lazım. Ancak başta Başbakan olmak üzere AK Parti yetkilileri seçim istemenin ihanetle eş değer olduğu yönünde garip açıklamalar yapıyor. İktidar günlerini sürdürebilme gayreti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının
demokrasiye bakış açısının bir göstergesidir. 'Seçim yok' diyen iktidarlar da seçimden kaçamamışlardır" diye konuştu.

Türkiye'yi erken seçime götürecek etkenlerin başında ekonomik gelişmeler ve demokratik açılım sürecinin geleceğini ileri süren Didinmez, Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının ve kozmik oda aramalarının ardından Türkiye'de yaşanan süreci ise şöyle değerlendirdi; "Bülent Arınç'a suikast iddiası adı üstünde iddia. Bunun böyle olup olmadığına yapılan araştırmalar ve soruşturmalar sonucu varılacak. MHP olarak AK Parti iktidarının Türkiye'yi bir karanlığa götürmeye çalıştığını düşünüyoruz. Türkiye'nin güçsüz ve bölgesinde etkinliği olmayan bir devlet olmaya doğru götürülmeye çalışıldığı görüyoruz. Türkiye, ülkenin güçlenmemesini isteyenlerin arzu ettiği bir noktaya götürülmeye çalışılıyor. Ancak milletimiz buna müsaade etmeyecektir, MHP bu gidişe 'dur' diyecektir".

Türkiye'nin son dönemde Ermenistan ve İsrail ile olan ilişkilerini de yorumlayan Didinmez, dış politik uygulamalarda aceleci davranıldığını iddia etti. Didinmez, "Hem İsrail ile hem de Ermenistan ile ilişkilerimiz, dış politikamızın iflas ettiğinin en güzel örneğidir. Ermenistan ile yapılan protokolün, Ermenistan Parlamentosu'nda kabul edilmeyişi, en başta dış işleri açısından bakıldığında bir başarısızlıktır. Bakanın bu görevi süratli bir şekilde terk etmesi gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.