Dünya basını kültür başkentini tanıtıyor

İngiliz gazeteleri manşetlerinde İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti İlan Edilmesi'yle ilgili haberlere geniş yer veriyor.

Guardian gazetesi, hem bir gezi yazısını, hem de detaylı bir seyahat rehberini İstanbul'a ayırdı.
İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesiyle birlikte, İngiliz gazeteleri, özellikle hafta sonu eklerinde ve gezi yazılarında İstanbul'a geniş yer veriyor.
Guardian gazetesi de, bugünkü sayısında hem bir gezi yazısını, hem de detaylı bir seyahat rehberini İstanbul'a ayırdı.
Gazetenin gezi yazarı Jan Morris'in kaleme aldığı "İstanbul: Kültür Kulübü" başlıklı yazıda, İstanbul'un "kültür başkenti" sıfatını fazlasıyla hak ettiği belirtildi.
"Tarihi, canlı entelektüel yaşamı ve kendine has tarzıyla İstanbul, hepimiz için bir kültür başkenti" diyen Morris, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camisinden bahsederek, İstanbul'un tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yaptığını vurguladı.
Guardian, bugünkü sayısında ayrıca İstanbul'la ilgili detaylı bir seyahat rehberine yer verdi. Yazar Jason Goodwin, İstanbul Modern Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Manga müzik grubu gibi çeşitli kişilerin seçtiği, "İstanbul'daki en favori mekânlarından" derlenen rehberde, Rüstem Paşa Camisinden, Sahaflar Çarşısı ve Yerebatan Sarayına, Kanlıca'dan, adalara, Üsküdar bitpazarından gece kulübü Babylon'a kadar çok sayıda mekan yer aldı.