Çiçeklerle karşılandılar

Haiti'de yaşanan depremin ardından enkaz altından 5 kişiyi canlı olarak çıkaran GEA Arama Kurtarma Ekibi çiçeklerle karşılandı.

Haiti depreminde enkaz altında 5 kişiye canlı olarak ulaşan 9 kişilik GEA Arama Kurtarma Grubu, yurda dündü. Deprem bölgesinden dönen ekibi, Atatürk Havalimanı'nda GEA üyeleri ve yakınları çiçeklerle karşıladı. Deprem bölgesinde aralıksız gerçekleştirdikleri çalışmaları gören yerel halk ve medya ekipleri, GEA Arama Kurtarma Ekibi'ne "Yılmaz Türkler" lakabını verdiler.

Haiti Depremi'nde enkaz altında 5 kişiye canlı olarak ulaşan 9 kişilik GEA Arama Kurtarma Grubu, bu akşam yurda dündü. Depremin 105. saatinde Arielle Cassandra Ely isimli 7 yaşındaki bir kız çocuğu ile Lamy Jasme isimli 33 yaşında bir erkek kazazedeyi enkaz altından canlı kurtaran ekip, devam eden çalışmalar sonrasında depremin 108. saatinde 41 yaşında Mireille Boulos Dittmer ismili bir bayan, 125. saatte Indra La Fontain isimli 40 yaşında bir erkek ve 126. saatte Jean Philippe isimli 30 yaşında bir bayan kazazedeyi canlı olarak kurtardı.

İstanbul'a gelişlerinin ardından, GEA Arama Kurtarma Ekibi Genel Koordinatörü Umut Dinç Şahin, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Umut Dinç Şahin, Atatürk Havalimanı'nda şöyle bir açıklama yaptı, Şahin, "15 Ocak 2010 tarihinde Haiti Port Au Prince'e karayolu ile ulaşarak, yerel yetkililerin yönlendirmesi ile Carribean Alışveriş Merkezi enkazı çevresinde araştırmalara başladık. Enkazda daha önce çalışma yapan arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından 4 kişiye ulaştıkları bilgisi edinildikten sonra, enkazda canlı olduğuna dair bilgilerin değerlendirilmesinden hareketle Carribean Alışveriş Merkezi enkazında tekrar arama kurtarma çalışmalarına başladık. 16 Ocak 2010 tarihinde günün erken saatlerine kadar enkazda tünel açma çalışmalarına devam ederken ekibimize Güney Florida Arama Kurtarma Grubu (South Florida Task Force-2) 40 kişilik ekibi ve ekipmanlarıyla destek için geldi. Depremin 105. saatinde Arielle Cassandra Ely isimli 7 yaşındaki bir kız çocuğu ile Lamy Jasme isimli 33 yaşında bir erkek enkaz altından canlı olarak kurtardık. Devam eden çalışmalar sonrasında depremin 108. saatinde 41 yaşında Mireille Boulos Dittmer ismli bir bayan, 125. saatte Indra La fontain isimli 40 yaşında bir erkek ve 126. saatte Jean Philippe isimli 30 yaşında bir bayana canlı olarak ulaştık. Enkazdaki arama kurtarma çalışmaları sonlandıktan sonra insani yardım çalışmalarına destek verdik. Ekip olarak, bölgede depremden etkilenen kazazedelere verilmek üzere toplanan ilaç ve sağlık yardımını "Clinique Maternite de Petion Ville" kliniğine teslim ettik" dedi.
GEA ekibi yapılan açıklamanın ardından yakınları ile birlikte havalimanından ayrıldı.