Babasının cenazesine katılamadı

Kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Yaşar Ali Haberal'ın cenazesi, Zonguldak Acılık Camii'nde kılınan namazının ardından toprağa verildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, babası Yaşar Ali Haberal'ın cenazesine izin alamaması yüzünden katılamadı.

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın babası Yaşar Ali Haberal'ın (84) cenazesi, Zonguldak Acılık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Ergenekon davasından tutuklu bulunan Haberal'ın, cenazeye katılmak için izin alamadığı öğrenildi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, babasının cenazesine çelenk gönderdi.

1988-1995 yılları arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapan Yaşar Ali Haberal'ın yoğun kalabalığa sahne olan cenazesi, ilginç isimleri de bir araya getirdi.

Acılık Camii'nin avulusundaki törene, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay, Zeki Çakan, Nevzat Ercan, DYP eski Genel İdare Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Başkent Hastanesi Genel Koordinatörü Ali Uzun, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Zonguldak Eski Milletvekili Harun Akın, DSP eski Zonguldak Milletvekili Boray Baycık, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Haberal'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Acılık Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli'nin, konuşma yapması ve merhum için helallik istemesinin ardından Yaşar Ali Haberal'ın cenaze namazını, yapımında maddi destek sağladığı Soğuksu Camii'nin İmam-Hatibi Tevfik Berber kıldırdı. Namazın ardından Merhum Haberal'ın omuzlarda taşınan cenazesi, Zonguldak Belediyesi Cenaze Taşıma Aracı'na konularak aile mezarlığında defnedildi.

İLGİNÇ ÇELENK

Cenazeye gelenler kadar katılamayanlar da yüzlerce çelenk gönderdi. Eski Bakanlardan Güneş Müftüoğlu başta olmak üzere, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Türk Eğitim Vakfı çelenkleri ile cenaze namazının kılındığı alanın üst kısmına konulan "Ruz-i Mahşer ve Mahkeme-i Kübra'ya Kalmayacak Hesabın Sorulacak - Torunların" yazılı bir çiçek buketi dikkat çekti.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Ankara'da tedavi gören Yaşar Ali Haberal, geçtiğimiz perşembe günü Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Patalya Oteli'nde rahatsızlanarak vefat etmişti.

Haberal, 1988-1995 yılları arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından sağlık sorunları sebebiyle hastanede tedavi gören Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da Cumhuriyet Savcısı'ndan izin alması durumunda babasının cenazesine katılabileceği iddia edilmişti.