4 büyük kent elektriksiz kaldı

Kar yağışı ile birlikte İstanbul'un Avrupa yakasında yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların yoğun tepki göstermesine neden oldu.

4 büyük kent elektriksiz kaldı
İstanbul'un bir çok semtinde dün gece saat 22.00 sıralarında başlayan kesintiler yüzünden kalorifer sistemleri çalışmadı. BEDAŞ yetkilileri arıza olan hatlarda çalışmalara başlandığını belirtirken arızanın ne olduğu konusunda bilgi vermediler. Beşiktaş, Fatih, Bayrampaşa, Şişli, Büyükçekmece'de halen elektrik kesintileri yaşanıyor. Dün akşam elektrik kesintisi yüzünden yaklaşık 45 dakika tramvay seferleri de yapılamadı.

AKOM: KAR PAZARTESİ AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada kar yağışının pazartesi akşamına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.
Açıklamada şehrin dün gece yarısından sonra kar yağışının etkisi altına girdiği ve 770 araçla çalışmaların devam ettiğini belirtilerek şunlara yer verildi: ”Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahminleri doğrultusunda kar yağışı Pazartesi akşamına kadar süreceği tahmin ediliyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 5-10 cm, yüksek semtlerde ise 15-35 cm aralığında olacağı tahmin ediliyor.Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, sabaha kadar 1.320 ton tuz kullandı. Trakya kesiminde başlayan kar yağışı nedeniyle öncelikle E-5 ve çevre yolları kontrol altına alındı. Bu bölgelerde kar yaşıyla birlikte tuz serpme ve solüsyon çalışması yapıldı. İlerleyen saatlerde kürüme araçları devreye girerek trafiğin aksamasını önledi. Sabaha karşı kar yağışı şehir merkezin de de etkili olmaya başladı. Kritik bölgelerde konuşlandırılmış olan ekipler ring yaparak tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.
İstanbul Silivri E-5 karayolu girişinde tipi nedeniyle park halindeki bir otomobile çarpan yolcu otobüsü devrildi. Kaza bölgesinde çalışma yapar Karayolları ekiplerine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri yardıma gitti. Hafif yaralı 10 kişi hastanelere sevk edildi. Yol kısa sürede trafiğe açıldı. İkinci kaza ise Kağıthane Nurtepe Tem Bağlantı Yolu üzerinden Okmeydanı istikametinde meydana geldi. Bir minibüs dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle bir kamyonete arkadan çarptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ediyor. 112 ve Hızır Acil ekiplerinin aldığı vatandaşlara temizlik, sağlık kontrolü yapılıyor, yeni elbiseler veriliyor. Gerekli olanlar hastaneye sevk ediliyor”

EDİRNE KAR ALTINDA


TEM otoyolu Edirne istikameti şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy gişelerden itibaren trafiğe kapatıldı. araçlar D-100 karayoluna yönlendiriliyor. İDO feribot ve dış hat deniz seferleri ile, Haliç ve Bostancı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.
HAMZABEYLİ SINIR KAPISI ULAŞIMA KAPANDI

Edirne'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan Hamzabeyli sınırkapısı yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Süloğlu-Lalalpaşa, Uzunköprü Meriç, Keşan-Enez ve Keşan-İpsala ilçeleri arasında ulaşım sağlanamazken birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Karayolları Ekipleri ile İl Özel İdare Ekipleri tarafından karla kaplı yolların açılması için çalışmalar başlatıldı.

Trakya'daki 3 il elektriksiz kaldı

Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a verilen elektrik kesildi.
TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Trakya'ya elektrik verilemediği söyledi. Trakya'da kendilerinden herhangi bir arızanın söz konusu olmadığını TEAŞ'ın ulusal elektrik dağıtım sisteminden kaynaklanan arıza nedeniyle 3 ilde birden saat 08.00'den itibaren elektrik verilemediğini söyledi.
Bu arada etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne Hamzabeyli ile Uzunköprü yolları yoğun tipi ve kar nedeniyle zaman zaman kapandı. Tekirdağ'dan Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu yolları da kar nedeniyle kapandı. Kapalı olan Kırklareli Vize, Pınarhisar, yollarını açma çalışmaları sürdürülüyor.

KARAYOLLARINDA KAPALI YOLLAR

Edirne-Hamzabeyli (Bulgaristan Sn.) - Kar ve Tipi
Karaburun-(İzmir-Çeşme)Ayr.(Ulaşım Köy yolundan) - Sel
Güzeloluk-Ayrancı - Kar ve Tipi
Kayseri-Erciyes-Develi - Kar ve Tipi
Hacılar-Erciyes - Kar ve Tipi
Alaçam-Kızlan-Çerçiler - Kar ve Tipi
Hozat-Karaoğlan-Ovacık - Kar ve Tipi
Gümüşhane İl sınırı-Yağmurdere - Kar ve Tipi
Arhavi-Ortacalar - Heyelan Riski
(Borçka-Muratlı)Ayrımı-Camili - Kar ve Tipi
İyidere-İkizdere-İspir (Ovit Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi
Of-Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi
Bayburt-Çaykara (Soğanlı Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi
Yomra-Üçpınar-(Trabzon-Gümüşhane)İl sn. - Kar ve Tipi
(Gümüşhane-Bayburt)Ayr-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi
(Bayburt-Çaykara)Ayr.-İspir - Heyelan
Araklı-Uğrak-Dağbaşı (Salmankas Dağı Mevkii) - Kar ve Tipi
Yukarı Narlıca-Bahçesaray - Kar ve Tipi
(Iğdır-Ağrı) İl sınırı-Cumaçay-Ağrı - Kar ve Tipi
(Kağızman-Tuzluca)Ayr.-Cumaçay - Kar ve Tipi
Gaziler-(Sarıkamış-Karaurgan)Ayr. - Kar ve Tipi
(Seydişehir-Akseki)Ayr.-Cevizli-Bademlibeli - Heyelan