TSK bilgileri sızdıranın peşinde

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Balyoz darbe planıyla ilgili olarak bilgi sızdıran kişilerin arandığı belirtildi.

Yine 'sızdırma' tatkiği! Genelkurmay, Balyoz darbe planıyla ilgili 'Sızdıran araştırılıyor' açıklamasını yaptı...

Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfsı Çubuklu, darbe planı iddialarına ilişkin kozmik odada yapılan aramalara özellikle izin verildiğini belirterek, "İstenirse engellenirdi; ama yasadışı birşey olmadığını göstermek için izin verildi" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir süre önce gerek duyulduğunda yapılacağı belirtilen haftalık brifing bugün Hasan Tahsin Bilgi Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda önceki gün Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda hakim ve savcı tarafından yapılan aramanın tamamlanmasına ilişkin bilgi veren Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfsı Çubuklu, "İstenseydi engellenirdi. Yasal olarak hakkımız vardı; ama yasadışı birşey olmadığını göstermek için izin verildi" dedi.

30 yıllık gizli olan devletin seferberlik planlarının tamamının deşifre olduğunu belirten Tuğgeneral Çubuklu,"Devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunması nedeniyle güvenlik prensipleri ihlal edilmiştir. Bu odadaki planlar ifşa oldu ve geçerliliğini kaybetti. Bu nedenle imha edilecek" derken, yapılan aramanın maksatlı olduğunu söyledi. Tuğgeneral Çubuklu, önceki gün tamamlanan aramalarda görev alanı dışında hiçbir faaliyetin tespit edilmediğini de kaydetti.

Taraf gazetesi tarafından gündeme getirilen Balyoz Harekat Planı'na ilişkin de internet üzerinden yapılan açıklamanın net olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Çubuklu, "Dünkü açıklama çok net. Bunun üzerine daha fazla birşey konuşmaya gerek yoktur" diye konuştu.

1. Ordu Komutanlığı'nda bilgi sızdırılmasına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini de söyleyen Tuğgeneral Çubuklu, bu yüzden yorum yapmanın hata olacağını söylerken haberin yapılma tarihine dikkat çekti. Tuğgeneral Çubuklu, kozmik aramanın tamamlanmasının hemen ardından Anayasa Mahkemesi'nde askerlere sivil yargı yolunun açılmasına ilişkin toplantının yapıldığı bir süreçte haberin yapılmasının zamanlamasının önemli olduğunu söyledi.