TSK balyoz iddialarına cevap verdi

Taraf gazetesi tarafından ortaya atılan “ Balyoz Darbe Planı” iddiaları hakkında Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay’a göre Balyoz Darbe Plan’ı iddialarının gündeme getirilme zamanı manidar. Kozmik Oda’da yapılan soruşturmaların usulsüz olduğunu iddia eden Genelkurmay, Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanılan, askere sivil yargı düzenlemesinin iptal istemini ile aynı zamana denk getirildiği için bu iddiaların ortaya atıldığını savunuyor.

Bugün Genelkurmay Karagahı’nda konu ile açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Tümgeneral Ferit Güler, “ Biz o tarihte 1. Ordu da bir plan semineri olduğunu, o seminerde dış tehdide karşı yapılmış bir harekât planını ve şunu altını çizmek istiyorum ki bu planın ismi asla o iddia edilen isim değildir. O planla bağlantılı olarak geri bölge emniyeti ve sıkıyönetim uygulamasının görüşüldüğünü açıkladık. İddia edilen hususlar için ise aklı ve vicdanı olan hiç kimsenin kabul etmeyeceğini diyerek kınadık. Acaba burada anlaşılamayan ne var” dedi.