Toplu iş sözleşmesi görüşülmeye başlandı

Çekmeköy Belediyesi ile Hizmet–İş Sendikası arasında 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak olan toplu iş sözleşmelerinin 1. oturumu 20 Ocak tarihinde Taşdelen Ek Hizmet Binasında yapıldı.

Görüşmelere Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Türkmen, Mali Hizmetler Müdürü Vahide Bayram Karabörk, Hizmet-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Mustafa Şişman ve Sendika İşyeri Temsilcileri Fatih Kardaş ve Hanefi Cansız katıldı.

İşçi Haklarına saygı konusunda belediyenin hassasiyeti ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışanlarımızın daha sağlıklı ve çağdaş bir ortamda çalışabilmeleri için çalışma ortamlarında gerekli tadilatlar ve düzenlemeler yaptık. Araç ve gereçleri yeniledik. Biz bir aileyiz. Bunun için belediyenin ekonomik durumu göz önünde bulundurularak çalışanların emeklerinin karşılığını en üst seviyede verilmesi taraftarıyız.”

Şube Başkanı Mustafa Şişman’da yaptığı konuşmasında, sözleşmenin emeğin karşılığı olacağını ve her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

2 Şubat 2010 tarihinde tekrar görüşülmek üzere oturuma ara verildi.