Sarıkamış'tan şehit toprağı geldi

İstanbul İl Bisiklet Temsilciliği tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilk'i ziyaret ederek beraberlerinde getirdikleri şehit toprağını ilçemize hediye etti.

Beykoz Belediyesi, Üsküdar, Esenler ve Pendik Belediyesi’nin katkılarıyla Sarıkamış Şehitlerini anmak, atalarımızın fedakârlık ve kahramanlıklarına dikkat çekmek üzere İstanbul’dan 13 Aralık 2009’da yola çıkan bisikletçiler, 12 gün süreyle bin 856 km pedal çevirerek 25 Aralık’ta Sarıkamış’a ulaştılar.

Etkinliğin başarıyla sona ermesinin ardından, İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ve beraberindeki 7 sporcu, Yücel Çelikbilek’i ziyaret ederek destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Çelikbilek’e, Sarıkamış Şehitliği’nden getirdikleri toprağı ve yolculuk albümünü hediye eden sporcular, bisiklet sporu aracılıyla atalarımızı anmayı amaçladıklarını belirttiler.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de 90 bin askerin şehit düşmesiyle sonuçlanan hadiseden millet olarak dersler çıkarmamız gerektiğine dikkat çekerek, etkinliğe katılan sporcuları cesaret ve kararlıklarından dolayı tebrik etti.