Öğrenciler karnelerini alamadı

Eğitim-İş Sendikası öğrencilerin yüzde 50'sinden fazlasına bugün karne verilmediğini söyledi.

Öğrenciler karnelerini alamadı
Öğrenciler karnelerini alamadı
Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı gibi e-okul sistemindeki sorunun giderilmediğini ve başta Ege bölgesi olmak üzere okullarda öğrencilerin yüzde 50'sinden fazlasına bugün karne verilemediğini ifade etti.

İzmir'de temaslarda bulunan Adıbelli, bugün karne günü olması dolayısıyla sendika olarak e-okul uygulamasının sonuçlarını izlediklerini belirtti. Adıbelli, son günlerde e-okul sisteminin çalışmadığını ve iflas noktasına geldiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

“Milli Eğitim Bakanlığı, bugün karnelerin sorunsuz şekilde dağıtılacağını söyledi. Oysaki bugün İzmir'deyim ve İzmir'deki okulların bir çoğu karne dağıtamıyor. Diğer illerimizden de benzer telefonlar sendikamıza ulaştı. Bakanlığa bağlı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün bu sistemde geri kaldığı, teknik donanım ve personel açısından yetersizliği ortaya çıkmıştır. Bize ulaşan şikayetlere göre Türkiye çapında bir çok öğretmen gün içerisinde e-okula bir türlü ulaşamadı, dün akşam hepsi evlerinde sabahlara kadar çalışarak karneleri hazırlamaya çalıştılar. Hatta büyük bir kısmı mesaiden sonra internet kafelerden karne bastırmaya çalıştı. Bu durum, sistemin iflasıdır.”