Listede ismini görünce şok oldu

İsmi 'Balyoz Darbe Planı'nda, cuntanın kuracağı bakanlar kurulu listesinde geçen, eski bakan Işın Çelebi listede ismini görünce şok olduğunu açıkladı.

İsmini listede görünce şok olduğunu ifade eden Işın Çelebi, hayatı boyunca demokrasinin ve sivilleşmenin bayraktarlığını yapan rahmetli Turgut Özal ile birlikte hareket eden insanlardan biri olduğunu vurgulayan Çelebi, "Ben demokrasinin ve sivilleşmenin bayraktarlığını ve öncülüğünü yapmış rahmetli Özal ile birlikte siyaset yapan demokrat insanlardan biriyim. AB uyum yolunda tam emek vermiş tam üyeliğe inanmış, bu konuda yoğun çaba sarf eden ve halen de uğraşan biriyim. Ben özelleştirmenin Özal ile birlikte fikir babalığını yapmış ve bu konuda yasalar hazırlamış ve bu konuda önderlik etmiş insanlardan biriyim" dedi.

Balyoz planını 'deli saçması' ve 'rezalet' gibi ifadelerle nitelendiren Çelebi, şöyle konuştu: "Bu durumu tarif edecek kelime bulamıyorum. Bu nedenle bunu deli saçmasının daniskası olarak görüyorum. Böyle rezil bir durum olamaz" dedi.

Çelebi, 'ismini listede görünce ne hissettiniz?' sorusuna, "Demokratikleşmeye, sivilleşmeye bu kadar inanan bir insanım, canım çok sıkılıyor. Şaşırmak kelimesi az kalır. Hatta deli saçması bile az kalıyor. Neye göre yapıyorlar, ben görünce şok oldum. Ailecek çok üzüldük, canımız çok sıkıldı."