Kasımpaşa'da sağlık taraması

Beyoğlu Belediyesi, Kızılay ve Marmara Üniversite ile yaptığı işbirliği çerçevesinde ilçe halkına ücretsiz diyabet ve tansiyon taraması gerçekleştirdi. Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda yapılan sağlık taramasında 800 vatandaşa ulaşıldı.

16 Ocak’ta başlayan ve iki gün süren ücretsiz diyabet ve tansiyon taraması Beyoğlu Belediyesi, Kızılay ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kasımpaşa Kızılay Meydanı’ndaki sağlık taramasında 800 vatandaşın tansiyon, boy ve kilo ölçümü yapıldı, tansiyon değişiklikleri kaydedildi.

Sağlık taramalarıyla ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz 2009 yılı içerisinde ilçe halkına koruyucu hekimlik çerçevesinde birçok seminer ve tarama programı düzenledi. İlçedeki bütün semt konaklarında ve birçok okulda grip seminerleri yaptık. Bu seminerlerde uzman hekimler davet edilerek bilgiler verdi ve burada bin 273 kişiye ulaşıldı. Yine 9 semt konağında tansiyon, kalp ve diyabet taramaları yapıldı. 2 bin 98 kişiye hizmet götürüldü. Türkiye çapında önemli ve tıp alanında etik kurallara göre hareket eden birçok hastane ve doktor ile ortak çalışmalar gerçekleştirildi. Yine ilçemizde gezici araçlarla meydanlarda göz taraması yapıldı. Bu taramalarda da 781 kişiye ulaşıldı. Vatandaşlarımızın sağlığı ve bu anlamda bilinçlenmesi öncelikli görevlerimiz arasında. Çeşitli zamanlarda yaptığımız sağlık taramaları sayesinde birçok vatandaşımızın hastalığı erken teşhis sayesinde tedavi ediliyor. Halkımız, semt konaklarımız aracılığıyla sunduğumuz hizmetlere büyük ilgi gösteriyor” dedi.
Başkan Demircan, sağlık taramalarının 2010 yılında da ilçede süratle devam edeceğini söyledi. Diyabet ve tansiyon konusunda taramaların yapıldığı çalışma çerçevesinde, hastalıklar hakkında bilgilendirme broşürleri de dağıtılarak, vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı sağlandı.