Karla mücadele uydudan takip edilecek

Metoroloji'nin İstanbul'daki yoğun kar yağışı uyarısıyla alarma geçen Esenyurt Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, araçlarda bulunan uydu takip sistemiyle de olaylara anında müdahale ederek, ilçede hiçbir sorunun yaşanmamasına neden oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatıyla teyakkuza geçen karla mücadele ekibi, 24 saat durmaksızın çalışmalarını sürdürmesi sonucu ilçede hiçbir sorunun yaşanmamasına neden oldu. Kar ekibinin ve ekipmanlarının yeterli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Karla mücadeleyi belediye ekiplerimiz başarıyla sürdürmektedir. Araçların son teknoloji olan uydu takip sistemiyle de donatılması, kar ekibi olaya anında müdahale etme şansına sahip olmuştur” dedi.

Esenyurt belediyesi ekipleri cadde ve sokakları 24 saat kontrol altında tutmaya devam ediyor diyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “4 adet kar küreme ve tuzlama robotu, 3 adet grayder, 10 adet kürekle tuzlama aracı, 2 adet çekici araçla çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca acil kurtarma aracı ve personeli de evlerde olabilecek acil hastalar için hizmet vermektedir. Belediye ekipleri gelen bütün ihbarları değerlendirerek, vatandaşların mağdur olmaması için eğitimli, kalifiye personeliyle en kısa sürede o bölgeye ulaşarak, gerekli çalışmaları yapmaktadır. Öte yandan karla mücadele ekip araçlarında bulundurduğumuz uydu takip sistemi sayesinde, hangi bölgenin yoğun olduğu tespit edilerek, o noktaya yoğunlaşıp sorun büyümeden çözülmektedir. Belediye ekiplerimiz karla mücadelenin dışında, diğer doğal afetlere karşı tüm ekip ve araçlarımız ile anında müdahaleye hazır durumdayız” dedi.