“İlk çiviyi Esenler'e çakacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın “İlk çiviyi Esenler'e çakacağız” sözünün ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri başta olmak üzere İBB bürokratları Esenler'e çıkartma yaptı.

Esenler Belediye Başkanı M Tevfik Göksu’yu makamında ziyaret eden Büyükşehir heyeti, yapılan slaytlı toplantının ardından Başkan Göksu’nun ev sahipliğinde proje alanlarını tek tek gezdi.

Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu’nun makam odasında yapılan toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr Adem Baştürk, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr Ahmet Demir, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacı Mustafaoğlu, Mevlüt Vural, Emlak Yönetim Daire Başkanı Sami Kılıç, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Kamulaştırma Müdürü Abdullah Çolak ve Esenler Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Esenler Belediye Başkanlık M. Tevfik Göksu’nun makamında yapılan slâytlı toplantının ardından, genel sekreter ve beraberindeki heyet Havaalanı Mahallesi’nde bulunan proje alanlarını, Cumhuriyet Meydanı’ndaki EDİM, Oruç Reis Mahallesi ile Tuna Mahallesi arasında bulunan otoban üzerinin kapatılması projesini yerinde gezdiler.

Gezinin ardından bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr Adem Baştürk, “İstanbul’un pilot bölgelerinden olan Esenler’i nefes aldırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanları seferber edeceğiz. Ortaklaşa hazırlanan projelere en kısa zamanda başlanacak” diye konuştu.

Genel sekreter Prof. Dr Adem Baştürk’ün ardından bir konuşama yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da Esenler’in sorunlarının devletin bütün kademeleri tarafından bilindiğini ifade ederek şunları söyledi. “Seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın bize sözü vardı. (İstanbul’da ilk çiviyi Esenler’e vuracağız) dedi ve bu sözlerini yerine getirmek için birçok proje hazırlattı. Bu projeler, Sayın Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın önderliğinde birer birer hayata geçiriliyor. 2010 yılı Esenler yılı olacak ve Esenler’de birçok proje hayata geçirilerek. Bu sayede yıllardır unutulan Esenler nefes aldırılarak İstanbul’a yakışır bir şehir olacak” dedi

Gezilen proje alanları, İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk ve İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve beraberindeki heyet tarafından bir bir not alındı. Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun daveti üzerine daha önce Esenler’i ziyaret etmiş ve proje alanlarını tek tek gezmişti.