Esnafa hijyen eğitimi

Bayrampaşa Belediyesi, Gıda Güvenliği konusunda Zabıta ekiplerince hız verdiği hijyen çalışmalarına, hijyen eğitimleriyle devam ediyor.

Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik konusunda gıda satışı yapan işyerlerine yönelik başlatılan Hijyen Eğitiminin ilk etabı; ekmek fırınları, kasaplar, sakatatçılar, tavuk satış yerleri, balık satış yerlerini kapsadı. Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte verilen hijyen eğitimi, geçtiğimiz günlerde yapıldı. Eğitimi, Veteriner Hekim Muhsin Öztürk verdi.

Eğitimde, genel hijyen, işyeri hijyeni, personel hijyeni, gıda ürünleri hijyeni, işyeri personeli-denetçi ilişkileri ve mevzuatı anlatıldı.

Temizliğin sadece görünür kirlenme olduğunda yapılması yeterli değildir. Örneğin; uykudan uyanınca yüzün yıkanması, çamaşırların değiştirilmesi, gündelik temizlik uygulamalarıdır. Bu anlamda su ve sabun olmadan temizlikten bahsetmek olası değildir.

Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir. Gıda üreticilerinin bu konuda daha titiz ve dikkatli olması gerekmektedir. Bu dikkat sadece yasal sorunlardan değil aynı zamanda vicdani bir durum olarak değerlendirilmelidir. Gelişmiş toplumların standartlarına ulaşmış olmak hijyene gösterilen önemle ölçülebilir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; “Türkiye’de hijyen hayatın her alanında gittikçe ön plana çıkmaktadır. Hijyenin başlıca hedeflerinden bir tanesi insanlar için sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturmaktır. Bu ortamın başlıca kriterlerini oluşturan hijyen uygulamalarının asıl odağı insan sağlığını korumaktır. Bireylerin sağlığının korunduğu bir ortam beraberinde tüm insanların yaşam kalitesinin arttığı bir toplum getirir. Hijyen modern yaşamın tehlikelerine ve taleplerine karşı savaşta çok önemli bir araçtır. Özetle hijyen daha iyi bir yaşam, daha sağlıklı insanlar ve daha sağlıklı bir toplum demektir. Bu yüzden yaptığımız eğitim ve denetimler toplum sağlığının korunmasına hizmet etmektedir. Hijyen konusunda dikkatli ve titizlikle denetimlere ve eğitimlere devam eden personelimize, konuya yakın ilgi duyan ve hassasiyet gösteren Bayrampaşa esnafına teşekkür ediyorum” dedi.