Esenyurt turizm merkezi olacak

Sanayicilerle yemekte biraraya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sanayicilerin sorunlarının mutlaka çözüleceğini vurgularken, yapılacak yatırım projelerini de sıraladı ve “Yeni yapılacak oteller, rezidanslar, oto center, alışveriş merkezleriyle Esenyurt turizm merkezi olacaktır” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçe sınırları içerisinde hizmet veren SAN-DER üyeleriyle yemekte bir araya geldi. SAN-DER Başkanı Fazıl Aydın’ın evsahipliğinde Kaya Ramada Otel’de düzenlenen yemek sanayicilerden büyük ilgi gördü. Sanayi bölgesinin planlarıyla ilgili sanayicilere harita üzerinde bilgilerinde verildiği toplantıda, Meclis 1. Başkan Vekili Yardımcısı Timur Akçiçek, Başkan Yardımcıları Emin Batmazoğlu, Gürbüz Süleymanoğlu ve Selahattin Boyraz’da katılanlar arasında yer aldı. Yemek sonrası yapılan ortak konuşmalarda ise, sanayicilerin sorunları masaya yatırılarak, hazırlanan plan ve projeler hakkında bilgiler verildi.

KADIOĞLU: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN EMRİNDEYİZ

Kaya Ramada Otel’de sanayicilerle yemekte bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, “Böyle soğuk bir havada, ancak sıcak ortamda sizlerle bir arada olmak bizlere keyif veriyor. Bölgenizde fabrika olmazsa, sanayici olmazsa çok fazla konutun olması bir şey ifade etmiyor. Biz, kentleşme derken sanayi ve konut alanını da planlayarak uygulama başlattık. Sanayici ile yerel yönetim birbiriyle barışık olmalı. İlk gün söylediğimi tekrarlamak istiyorum. Kim bu ülke için taş üstüne taş koyarsa onların emrinde oluruz” dedi.

YENİ BİNADA BÜRONUZ HAZIR

Sanayicilerin belediyede büro isteğine de yanıt veren Başkan Kadıoğlu, Belediye Kıraç Ek Hizmet binasında sanayicilere bir oda tahsis ettiğini ancak, sanayici bir dostunun merkez binada büronun olmasının daha uygun olacağını söylemesi üzerine ertelendiğini ifade ederken, “Belediyede büro konusunu seçimlerden önce ilk ben size söylemiştim. Kıraç’ta yeni yapacağımız modern ek hizmet binasında sanayicileri temsil eden bir danışman ve bir büro tahsis edeceğiz. Belediye merkez binamızı da eski jandarma karakolunun olduğu yere yapacağız. Bir tarafında kaymakamlık, bir tarafında ilçe emniyet müdürlüğü, bir tarafında belediye ve modern bir çarşısıyla Esenyurt’ta yakışır kompleks olacaktır” diye konuştu.

SANAYİ BÖLGESİ YENİDEN YAPILIYOR

Kıraç beldesinin Esenyurt’la birleşmesiyle birlikte ilçe sınırlarının genişlediğini bu bölgedeki geniş bir sanayi alanının ilçe sınırları içerisinde kaldığına değinen Başkan Necmi Kadıoğlu, “Sanayi bölgesindeki imar durumları yeniden düzenleniyor. Yollarınız yeşil alanlarınızın, binalarınızın durumu tek tek kontrol edilip, eksiklikler tamamlandıktan sonra amacımız sizleri iskanlarınıza kavuşturmaktır. 20 trilyonluk yağmur suyu, kanal gibi alt yapı çalışması devam ediyor. 12 trilyonluk trafoların değiştirilmesi, elektrik hatlarının yer altına alınması yapılırken, 16 trilyonluk yeni bir ihale daha yapıldı. BEDAŞ’la bu konuda koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca, BEDAŞ şube müdürlüğünü Esenyurt’a kuruyoruz”

 ESENYURT'TA DEV YATIRIMLAR

Esenyurt’un yeni cazibe çekim merkezi olduğunu ve bir çok yatırımcının ilçeye gelmek istediğinin altını çizen Başkan Kadıoğlu, özellikle ilçe sınırlarının Beylikdüzü ve Hadımköy kısmında kalan bölgede turizm, alışveriş ve eğlence merkezi noktasında yeni alanların oluşturulacağını söyledi. Kadıoğlu, 22 dönümlük oto center, torunlar alışveriş merkezi, oteller, rezidanslar, oto market, diaport, aoutlet, beş ayrı otel, 300 dönümlük şehir parkı, dere ıslahının yanı sıra, istikbal fabrikasının da 400 dönüme yatırım yaptığına dikkat çekti. 

AYDIN SANAYİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Yemeğe evsahipliği yapan SAN-DER Başkanı Fazıl Aydın yaptığı kısa konuşmasında, “Sorunların duyurulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. SAN-DER’de bir sivil toplum kuruluşudur. Buraya sorunlarımızı anlatmak için toplandık. Katılımından dolayı Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sanayi bölgesinde imar durumları düzenlendiğini biliyoruz diyen Başkan Aydın, “Bulunduğumuz sanayi bölgesinde 1000 kadar işyeriyle ciddi bir istihdam ve vergi geliri olarak, ülke ekonomisine faydalı katkı sağlıyoruz. İmar, iskan, güvenlik, su ve elektrik gibi sorunlarımız bulunmaktadır. Belediyemizin önemini inkar edemeyiz. Bundan önceki belde belediyesiyle de çalıştık. Çok verimli bir sonuç alamadık. Ancak şimdi geniş imkanları olan ilçe belediyemiz ile sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı çözeceğiz.1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarıyla imar problemlerimiz giderilmeye çalışılacak. Sanayicileri temsil eden bir büronun kurulmasını istiyoruz” derken, daha istikrarlı çalışabilmek için sanayicileri dernekte görev almaya da davet etti.