Esenler'de metruk binalar yıkıldı

Daha güzel ve daha yaşanılır bir Esenler hedefiyle yola çıkan Esenler Belediyesi, Fevzi Çakmak ve Menderes Mahallesi'nde tespit edilen ve madde bağımlısı gençlerin uğrak alanı olan iki metruk binayı yıktırdı.

Esenler'de metruk binalar yıkıldı
Binalar geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen özel ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımla ilgili bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu madde bağımlılarının mekân edindiği, bu tür binaların en kısa zamanda yıkılacağını söyledi.

Menderes ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından önceden tespit edilen ve yıkım kararı çıkartılan iki metruk bina geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yıkım ekibi tarafından yıkıldı. Madde bağımlısı gençlerin konaklama mekânı olduğu belirlenen binanın yıkımı sırasında bir kazaya sebebiyet verilmemesi için ekipler tarafından, elektrik ve doğalgaz kaçağı olup olmadığını kontrol edildi. Kontrolün ardın da metruk binalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kepçe ile yıkılarak temizlendi.

Yıkımla ilgili bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, “Esenler’de bu tarzda terk edilmiş metruk binalar var. Bu binalar madde bağımlısı ve evsiz kişiler tarafından kullanılıyor. Binalar çevresinde ikamet eden vatandaşlar madde bağımlısı gençler tarafından rahatsız ediliyor. Gece geç saatlerde yoldan geçen vatandaşlara sataşmalar yaşanıyor. Biz bunların önüne geçmek ve vatandaşların rahat bir şekilde Esenler’de yaşamaları için bu tarz binaları yıkıp çevre düzenlemesini yaparak Esenler halkının hizmetine sunacağız. Geçtiğimiz Kasım ayında 2, Aralık ayında da bu tür 22 adet binayı yıktık. İlçede tespit ettiğimiz benzeri diğer binaları da yıkacağız” dedi.

Yıkımı izleyen vatandaşlar binanın yıllardır boş durduğunun madde bağımlılarının ve evsizlerin uğrak yeri olduğunun söyledi. Vatandaşlar, binanın yıkılması ile hem mahallenin güvenliği, hem de estetiğine yeni bir boyut kazandırıldığını söylediler.