Esenler'de 80 bin öğrenci tatile girdi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Esenler'de de son ders zilinin çalması ile birlikte yaklaşık 80 bin öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

Esenler Kaymakamı, Esenler Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda davetli Öz-De-Bir İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen yarıyıl kapanış programına katıldı. Öz-De-Bir İlköğretim Okulu öğrencilerinin okumuş olduğu şiirler ve okulun yarı dönemde yaptığı faaliyetlerin tanıtıldığı slâyt gösterisi programa renk kattı.

Okunan şiirlerin ardından ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Doğan Hakkı, çocuklarını eğitim için okula göndermeyen velilere seslendi. YSÖP programına da değinen Haklı, “Kalem tutan eller” projesi ile okuldan kopmak üzere olan çocukların yeniden eğitime kazandırılması için çalışmaların başladığı müjdesini de verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut 2009–2010 eğitim yılının Esenler için oldukça başarılı geçtiğini vurguladı. “Eğitim sadece eğitimcilere bırakılmamalıdır” diyen Akbulut, velilerin, muhtarların, yerel yönetimlerin de büyük bir bütünlük içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

İlknur Yumuk adlı 4’üncü sınıf öğrencisinin okuduğu “Zindandan Mehmede Mektup” şiirinden etkilendiği dikkatlerden kaçmayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konuşmasında, “Sen bir devsin, yükü ağırdır devin!” dizelerine vurgu yaptı. “Dev tanımlaması yükü gerçekten çok ağır olanlar için kullanılır” diyen Göksu, bulunmuş oldukları mevkinin sorumluluğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Göksu “Dersleri iyi olanlar daha iyiye, kırık olanlar ise düzeltmeye gidecektir. Gelin hep birlikte Esenler’in yıldızını parlatalım” diyerek öğrencilere seslendi.

“Tatilden ne anlıyorsanız onu yapın!” diyerek çocuklara seslenen Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, notu kırık olanların üzülmemesi gerektiğini, iyi olanların ise kibre katılmadan başarılarını artırmalarını gerektiğini vurguladı.

Kaymakamın konuşmasının ardından okulda dereceye giren öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi. Okul birincisi olan 8-E öğrencisi Medine Çiçek’e Esenler Kaymakamı, ikinci olan 8-e öğrencisi Oğuzhan Ortaç’a Esenler Belediye Başkanı, üçüncü olan öğrenci 8-E sınıf öğrencisi Metehan Kılıç’a ise hediyesini ve karnesini İlçe Milli Eğitim Müdürü verdi.

Okulda derece alan öğrencilerin yanı sıra, En İyi İstiklal Marşı Okuma yarışmasında dereceye giren Berkant Aslandağ’a, “Zindandan Mehmede Mektup” şiiri ile İstanbul Şiir yarışmasında derece alan İlknur Yumuk’a çeşitli ödüller verildi.

İki hafta sürecek yarıyıl tatilinin ardından 2009–2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 8 Şubat 2010 Pazartesi günü başlayacak.