Çetin Doğan'dan tehdit!

Darbe planını önce kabul eden sonra da inkar etmeye çalışan emekli Orgeneral Çetin Doğan, yaptığı açıklamada darbe planlarını deşifre eden gazetecileri açıktan tehdit etti.

"Camileri bombalayın, jetimizi düşürün, itiraz edeni emir beklemeden vurun" diyen darbe planının komutanı konuştu. Dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın iddialara ne cevap verdiği önce T 24 isimli internet sitesinde yayınlandı. Doğan planın "Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi" olduğunu söylüyordu.

Bu ifadelerle Balyoz'u doğrulayan Çetin Doğan akşam saatlerinde, darbe planında istifade edilebilir gazeteciler listesinde adı geçen Uğur Dündar'ın Star ana haber bültenine çıktı. Doğan, bu kez hakkındaki bütün iddialara "Olur mu öyle şey" şeklinde cevap verdi.

Doğan konuşma boyunca kısa cümleler kurdu. Ancak ifadelerinin çoğu da çelişkiliydi. Taraf Gazetesi yayınladığı iddiaların tamamının ses kayıtlarına dayandığını ve belgelerin altında da Doğan'ın imzası olduğunu ileri sürüyordu. Emekli general de programın ilerleyen bölümlerinde bazı planların altında ıslak imzam olabilir dedi.
Çetin Doğan'a gazetecileri fişleyip fişlemediği de soruldu. 28 Şubat sürecinde bazı gazetecilerin fişlenerek linç edilmeye çalışıldığı, sonrasında da gazetecilerin fişlenmeye devam ettiği belgeleriyle ortaya çıkmıştı. Doğan yine geçmişi ve belgeleri reddetmeye çalıştı.

Birçok karanlık planın altında imzası olduğu ileri sürülen Doğan, 28 Şubat sürecinde de aktif rol aldığını reddetmedi.

ÇETİN DOĞAN TEHDİT ETTİ

Çetin Doğan, Habertürk Gazetesi'ne yaptığı açıklamada ise darbe planlarını deşifre eden gazetecileri açıktan tehdit etti. Doğan "Kaşınıyorlar. Bu kadar saçmalık olmaz." ifadesini kullandı.