Çekmeköy'de huzur toplantısı

Çekmeköy Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Özel Sezin Okulu'nda 1. Huzur toplantısını gerçekleştirdi.

Çekmeköy'de huzur toplantısı
23 Aralık tarihinde İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi’nin ev sahipliği yaptığı panelde Çekmeköy’ün güvenlik sorunları tartışıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda; Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Çekmeköy Jandarma Genel Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Sinan İbrahimoğlu, muhtarlar, iş adamları, okul müdürleri, cami imamları, site yöneticileri ve çok sayıda halk katıldı. İlk olarak selamlama konuşması yapmak için kürsüye çıkan İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi yaptığı konuşmasında şunlara değindi;

“Polis Teşkilatımızın Çekmeköy halkına yaptığı hizmetleri tanıtmak, halkla polisi kaynaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz huzur toplantımıza hoş geldiniz. Kendim adına Çekmeköy halkının güvenlik hizmetini yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güne kadar burada hizmet gösteren Jandarma Komutanlığımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye götürmeye kararlıyız. Çekmeköy’de suça meyli olanlara korku salacağız. Bunun için Çekmeköy halkının yardımlarını bekliyoruz. Çekmeköy’ü çıkıp ziyaret ettiğimde gerek halk tarafından gerekse bölge esnafından aldığımız olumlu tepkilere bakarak doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Bize sonsuz güvenen Çekmeköy halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. 21 ekip otomuz ve 260 personelimizle 24 saat tüm Çekmeköy’ün hizmetindeyiz” dedi.

Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise sözlerine tüm emniyet personeline teşekkür ederek başladı. Daha sonra sözlerine devam eden Ahmet Poyraz Şöyle devam etti;

“Polisimiz bizim için gecesini gündüzüne katarak bizim güvenliğimiz için çalışıyor. Bizimde halk olarak üstümüze düşen ise elimizden geldiğince polisimize yardım etmektir. O zaman Çekmeköy’de güvenlik sorunu kalmayacaktır.”

Son olarak konuşan Çekmeköy Kaymakamı ise tüm emniyet personeline Çekmeköy için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Programa katılamayan bölge milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Mehmet Sekmen ise faks çekerek Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplantısını tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen slayt gösterisinde ise Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün 6 aylık sürede gerçekleştirdiği asayiş olayları dile getirildi. Buna göre: Çekmeköy’de 6 aylık süre içerisinde 1412 olay gerçekleşmiş, bunun 812’si aydınlanmış ve toplam 1044 kişi adli makamlara sevkedilmiştir. Gerçekleştirilen sunumun ardından TDP büro amirliği, Çocuk Birimi Amirliği, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Narkotik Şube Müdürlüğü çalışmalarını ve İstatistikî bilgilerini konuklarla paylaştı. Son olarak ta Polis’in çocuklar için çıkardığı Alo Kanka Mesaj Hattı’nın uygulamasının tanıtımı yapıldı. Sürpriz olarak ta Alo Kanka uygulamasının maskotları davetlilere bir gösteri yaptı. Son olarak ta Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Çekmeköy Jandarma Genel Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Sinan İbrahimoğlu ve Çekmeköy Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi davetlilerin sorularını yanıtladı.