Çekmeköy'de aşure günü etkinliği

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Aşure Günü münasebetiyle düzenlenen aşure dağıtımına katıldı.

Aşure Günü Münasebetiyle Çekmeköy Belediyesi’nin 48 noktada dağıttığı geleneksel Muharrem tatlısı Aşure ile Çekmeköy Sokakları tatlandı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ve meclis üyelerinin de katıldığı aşure dağıtımına halkın ilgisi yoğun oldu.

Muharrem ayının 10. Gününe denk gelen Aşure Günü nedeniyle Çekmeköy hareketli saatler yaşadı. Çekmeköy Merkez Mahallesinden Sırapınar Köyüne, Ömerli’den Alemdağ Merkez Mahallesine kadar ilçenin 48 noktasında kurulan standlarla Çekmeköylü’lere 15.000 aşure dağıtıldı. Aşurelerini alan Çekmeköylüler tatlı bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek Çekmeköy Belediyesi’ne teşekkür etti.

Paylaşmanın Sembolü Aşure

Aşure ismi verilen tatlının ortaya çıkışına dair bir inanış mevcuttur. Aşure Çorbası da denilen bu tatlı, Hz. Nuh'un tufandan sonra geminin ambarında kalan erzakı karıştırıp yiyecek hazırlamasıyla ortaya çıkmıştır. Hakkında birçok rivayet bulunan aşure 21. Yüzyılı yaşadığımız bugünlerde bile komşular arasında paylaşmanın sembolü olarak gelenek halinde devam ettiriliyor.