Çatalca'da karla mücadele çalışmaları

Çatalca Belediyesi kar ve buzlanmaya karşı çeşitli tedbirler aldı.

Çatalca'da karla mücadele çalışmaları
Kar yağışının ilk gününde Çatalca Belediyesi’nde kriz masası oluşturularak alınacak tedbirler ve karla mücadele çalışmalarıyla ilgili plan yapılarak vatandaşların herhangi bir sorun yaşamamaları için ekipler görevlendirilerek, çalışmalar başlatıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın bizzat yönettiği kriz masası tarafından ilçede alınan tedbirler sonrası başta ana arterler olmak üzere sokak ve caddelerde kar kürüme ve tuzlama çalışmaları aralıksız olarak devam etti. Öte yandan hafta sonu beklenen kar yağışı nedeniyle Çatalca Belediyesi karla mücadele ekipleri hazırda bekletiliyor.
Kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek buzlanmaları önlemek için Çatalca Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendiren personel ilçe merkezi ve mahallelerde tuzlama çalışmalarına kesintisiz olarak devam ediyor.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında kaldırım, yaya geçidi, okul, hastane, kamu kurumları ve cami bölgelerinde buzlanmaya karşı gerekli tedbirler alınarak tuzlama ve kar temizleme işlemleri Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri kontrolünde devam ediyor.

Vatandaşlardan gelen uyarılar da dikkate alınarak kar ve buzlanmanın etkisini ortadan kaldırmak için Çatalca Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları devam ederken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara hafta sonu beklenen kar yağışı ile ilgili olarak vatandaşların da gerekli tedbirlerini almaları gerektiğini ve mecbur kalmadıkça hafta sonu seyahat etmemelerini ayrıca yaşanacak soğuk ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.