Büyükçekmece'de ilk yardım eğitimi

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Ahmediye Köyü'nde vatandaşa ilk yardım eğitimi verdi.

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürü Dr. Serpil Bulut tarafından Ahmediye Köyü Doğuş İlköğretim Okulunda verilen ilk yardım eğitimi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Birimi Hemşirelerinin de olduğu seminerde Dr. Serpil Bulut, trafik kazalarında, depremlerde, boğulma olaylarında, ilk yardımın önemini vurguladı. Bulut, "İlk yardım, yaralıya veya hastaya olay yerinde ilaçsız olarak yapılan önlemdir. Bu çok önemlidir. Bilinçli yapıldığında hayat kurtarır. İlk yardımı yaparken de kendi iç güvenliğinizi de almak zorundasınız."dedi.

“Yaşam şansını arttırmak için ilk yardım eğitimi zorunludur.”

Slayt gösterimleriyle sürdürülen ilk yardım eğitiminde uygulamalı olarak da eğitim verildiği seminerde Dr. Serpil Bulut acil tıbbi yardımların insan hayatını kurtarmasında çok büyük önem teşkil ettiğini dile getirdi ve şunları söyledi: "Günümüzde acil tıbbi hastalıklar, kazalar, şiddet olayları ve afetler sık görülmektedir. Bu nedenle, hasta veya yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlıkları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için, ilk yardım eğitimi zorunludur. Özellikle kaza yerinde ilk beş dakika içerisinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile bu ölümlerin yaklaşık yarısını önlemek mümkün görülmektedir. Bu durum ilk yardımın önemini açıkça göstermektedir. Tüm bu bilgilerin ışığında olay yerine ve kaza yerine ilk ulaşan vatandaşların ilk yardım konusunda eğitimli olması kaza geçirenin hayatta kalmasında önemli rol oynamaktadır. Bu tür eğitici çalışmalarımızı tekrarlayacağız."dedi.

İlk yardım semineri sonunda vatandaşlar, ilk yardım konusunda, çeşitli sorular yönelterek Dr. Serpil Bulut'tan bilgi aldılar.