Beyoğlu'nda mevlevilik anlatıldı

Beyoğlu Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği Beyoğlu Sohbetleri'nin, 2010 yılının ilk programında ünlü sufi Nezih Uzel'i Fransız Kültür Merkezi'nde konuk etti.

Her ay geleneksel olarak düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri’nde konusunda uzman konuşmacılar, Beyoğlu’nu tarihiyle, öyküleriyle, yaşanmış hikayeleriyle anlatmaya devam ediyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliği yaptığı ve her ay farklı bir mekanda gerçekleştirilen “Beyoğlu Sohbetleri”nde sufi felsefesinin saygın isimlerinden Nezih Uzel ağırlandı. Ünlü sufi Uzel, söyleşide Galata Mevlevihanesi ve Beyoğlu’ndaki Mevlevi kültürünü dinleyenlere anlattı.

2010 yılının ilk programında, sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbette, davetliler ünlü sufi Nezih Uzel ile keyifli bir tarih yolculuğuna çıktı. Fransız Kültür Merkezi’nin konferans salonunu dolduranlar Uzel’in anılarını kimi zaman heyecanla, kimi zaman da tebessümle dinledi. Sohbet ney dinletisi ve kudüm eşliğinde sona erdi. Sohbetin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Nezih Uzel’e gecenin anısı için birer plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Demircan, Nezih Uzel gibi değerli bir sufinin Beyoğlu Sohbetleri’ne katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

NEZİH UZEL KİMDİR?

1938’de doğan, müzisyen, gazeteci ve yazar Nezih Uzel, Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. 50’li yılların sonundan itibaren derviş semalarına eşlik eden grubun içinde yer aldı. Kudümzen olan sanatçı aynı zamanda önemli bir yorumcu. Genellikle Ergüner kardeşlerden birinin kendisine eşlik ettiği sanatçı tüm dünyada turnelere de katılıyor. Sufi dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nezih Uzel, mistik geleneğin en önemli temsilcileri arasında yer almakta.