Beykoz'da anında hizmet

Beykoz Belediyesi'nin on beş günde bir uygulamaya koyduğu 'Anında Hizmet Üretimi' Programı kapsında ilçenin en büyük mahallelerinden olan İncirköy Mahallesi'ne belediye ekiplerinin katılımıyla bir dizi hizmet verildi.

Beykoz'da anında hizmet
Beykoz'da anında hizmet
29 Aralık Salı günü mahallede hazır bulunan ekiplerden Temizlik İşleri çalışanları öncelikle cami ve okullar, çöp toplama alanları, konteynırlar, ızgara içlerini ilaçladı. Sokaklarda yapılan grup temizliğinin ardından ise ana caddeler yıkanarak bütün mahalle elden geçirildi.

Ulaşım hizmetleri müdürlüğün tarafından sokak ve yön tabelaları onarılarak yerlerine monte edildi. Mimoza sokak, Çiğdem Sokak ve Okumuş Sokak’ta vatandaşlara kolaylık sağlanması için yokuş kenarlarına tutmalık yapımına başlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise mahalleye alt yapı hizmet vermek için gün boyunca çalıştı. Yağmursuyu taşkınlarına karşı kombine araçlarla ızgaralara temizliği yapılırken diğer taraftan mahalle genelinde asfalt yama dökülerek bozuk olan yollar onarıldı.

Yine fen işleri ekiplerince Harmantepe-Ayvalıdere bağlantısına merdiven yapımına başlanarak Fıstıkaltı Sokak ve çevre sokaklarda kilit parke döşendi ve yolların bakımı tamamlandı. Sarıkaya çıkmazı ise betonlanarak yeniden düzenlendi.

Zabıta, Ruhsat Denetim ve Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından mahallede ortaklaşa esnaf denetimi yapıldı. İlan reklâm vergileri, hafta sonu açma ruhsatı ile işyeri ruhsatı olmayan esnaflara çeşitli uyarı ve bilgiler verildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de parkların bakım ve onarımını yaparak mahalle genelinde ot ve çalıları temizledi, okul bahçesini bitkilendirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri tarafından ise 160 kişiye sağlık taraması hizmeti verildi.