Beykoz'a yeni yatırımlar

Beykoz'da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik Beykoz Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı işbirliğinde tamamlanan sağlık yatırımları, törenle hizmete açıldı.

Beykozluların sağlık hizmetlerini daha kaliteli, çabuk ve kolay almasını sağlamak amacıyla ilçede yapımı tamamlanan Çubuklu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı Binası ve Örnekköy Sağlık Ocağı törenle hizmete açıldı.

Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı’nın Çubuklu’daki yeni binasında yapılan açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Şencan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, İl Özel İdaresi Sağlık Daire Başkanı Fuat Kantarcı adına Dr. Horasan Terzi, İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin Çınar, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, vatandaşlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul genelinde 6 yeni ağız ve diş sağlığı merkezini hizmete açacaklarını belirterek il özel idaresinin sağlık alanındaki bütçesini artırdığını, uygun bir arazi buldukları takdirde Beykoz’a eğitim ve araştırma hastanesi kuracakları müjdesini verdi.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ise aile hekimliğinin yaygınlaştırılmasından sonra sağlıkta en önemli hizmetin yeni sağlık ocakları yapımı olduğuna dikkat çekerek ilçedeki dayanışmanın sağlık alanında olduğu gibi diğer alanlarda da devam etmesini temenni etti.

Beykoz Sağlık Grup Başkanı Dr. Şahin Çınar, hizmet binalarını batı standartlarına getirmek için çalıştıklarını ifade ederek hastanelerin yükünü I. basamak olarak nitelendirilen sağlık kuruluşlarına yöneltmenin önemine değindi ve sağlık ocağı yapımına verdiği destek ve katkıları dolayısıyla Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini iletti.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise alt yapı, kültür, çevre hizmetlerinin yanı sıra sağlık hizmetlerinde de belediyelerin de sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekerek, yeni açılan merkezlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı Binası ve Beykoz’da SGK’lı vatandaşlara yönelik kurulan ilk kapsamlı diş tedavi merkezi olan Çubuklu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne bağlı olan ve 23 polikliniğin bulunduğu merkezde, günde 350–400 hastaya muayene ve tedavi hizmeti veriliyor. Vatandaşlar merkezde ortodonti dışında tüm ağız ve diş sağlığı hizmetlerini alabiliyor.

Buradaki açılışların ardından sağlık alanında ilçedeki hastanelerin yükünü hafifletmeye yönelik olarak Beykoz Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle inşa edilen Örnekköy Sağlık Ocağı’nın açılışı yapıldı. Yeni açılan sağlık ocağıyla birlikte ilçedeki toplam sağlık ocağı sayısı 20’ye yükseldi.

Poliklinik, muayene, teşhis ve tedavi gibi temel sağlık hizmetlerinin verileceği Örnekköy Sağlık Ocağı’nda vatandaşlar aile planlaması, pansuman, aşı enjeksiyon hizmetlerini de alabilecek.