Belediye aşure ikramı etti

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem'in onuncu günü tüm İslam Alemi için önemli bir gün. Bu gün de özellikle birlik ve beraberliği pekiştirmenin yanı sıra dini vecibe olarak da yapılan aşure yemeklerinin önemi ayrı. İşte bu önemli geleneğin bilincinde olan Arnavutköy Belediyesi ilçe genelinde vatandaşlara aşure dağıttı.

Belediye aşure ikramı etti
Belediye aşure ikramı etti
Arnavutköy Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak halkın dini ve milli değerlerini yaşatma faaliyetlerini sürdürüyor. İslam aleminde aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayı değişik programlarla kutlanıyor. Arnavutköy Belediyesi geçtiğimiz Cuma günü ilçede başta camii cemaati olmak üzere 10 bin aşure dağıttı. Vatandaşlar tarafından da beğenilen aşurenin içinde nohut, pirinç, nar, kayısı, incir, fıstık, gibi kuru gıda ürünlerinden yapıldığı bildirildi.

Arnavutköy Belediyesi geçtiğimiz ramazan ayında da 10 bin adet iftariyelik dağıtmış, ayrıca düzenlenen etkinliklerde de birçok kültürel mirasın yaşatılmasına önayak olmuştu. Aşure geleneği binlerce yıldır yaşayan bir gelenek olarak, komşular arası ikram anlayışının da güzel bir örneği olarak yaşatılmakta.