Balyoz Planı'nın ses kayıtları

Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programı, Sami Dadağlıoğlu'nun moderatörlüğünde liberal-demokrat yazar Rasim Ozan Kütahyalı,ulusalcı-sosyalist yazar Ümit Zileli, milliyetçi-ülkücü yazar Ümit Özdağ ve muhafazakar-demokrat yazar Fikri Akyüz bu hafta Balyoz Eylem Planı'nı masaya yatırıyor.

Söz konusu diyaloglar Balyoz Komutanı olarak görünen Çetin Doğan'ın konuşması ile başlıyor. Doğan salondaki subaylara Genelkurmay Başkanı üzerinden hükümeti kendisine çeki düzen vermesi konusunda nasıl uyardığını anlatıyor.

Kanaltürk Ankara temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun moderatörlüğünde, sunulan Ters Cephe programında Taraf gazetesinin Türkiye'nin gündemine oturan "Balyoz Eylem Planı'yla ilgili haberde yer alan konuşmaların ses kaydını yayınladı. Programda zaman zaman gerginlikler yaşanırken, Rasim Ozan Kütahyalı, Ümit Zileli ile belgelerin gerçek olup olmadığı konusunda tartışmaya girdi. Fikri Akyüz ile de olayın yumuşatılmak istenmesi yüzünden tartışmalar yaşandı. Rasim Ozan Kütahyalı bugün herşeyi ile alenen darbe amaçlı belgeleri basite indirgeme yarışında olduklarını Taraf gazetesinde bundan sonraki günlerde çıkacak bölümlerde herkesin daha fazla şaşıracağını ileri sürdü. Kütahyalı, gazetenin Balyoz Planı çerçevesinde 2003 yılında kurulması muhtemel Milli Birlik Hükümeti kabinesinde yer alacak kişilerin isimlerinin de yayınlanacağını açıkladı.

Ümit Zileli ise bu olayın tamamen düzmece olduğunu ortaya konan açıklamaların bir plandan cımbızla kesilerek bir araya getirilen ifadelerden oluştuğunu dile getirdi. Zileli kayıtların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Fikri Akyüz ise, Mehmet Ali Birand'ın 12 Eylül darbesine yönelik yazdığı kitaptan alıntılarda bulunarak, 12 Eylül darbesinde ifade edilenlerle Balyoz Eylem Planı'ndaki ifadelerin bire bir uyduğunu savundu.

"İŞ ZIVANADAN ÇIKMIŞ"

Muhafazakar-demokrat yazar Fikri Akyüz ses kayıtlarının ilk bölümünü dinledikten sonra Balyoz Darbe Planı ile ilgili olarak işin zıvanadan çıktığını söyledi. Çetin Doğan'a 'Sizene sanane' diyerek seslenen Akyüz, "Türk Silahlı Kuvvetleri dış tehdite karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevini üstlenirken, senin vazifen midir? 'Milli Mütabakat'  hükümeti kurmak" dedi.

ÇELİK İDDİALARI YALANLADI


Programın ilerleyen saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik  telefonla bağlanarak, milliyetçi-ülkücü yazar Ümit Özdağ'ın Başbakan hakkındaki iddialarını yalanladı.


"BU SES KAYDI BANA AİT DEĞİLDİR"

Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, programa telefonla katılarak, Balyoz Eylem Planı'nda yayınlanan ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını söyledi. Emekli Korgeneral şu an çalıştığı iş adresini vererek, Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı elinde bulunan ses kaydıyla yanına davet etti...

İŞTE  BALYOZ HAREKAT PLANI'NIN SES KAYITLARININ  DİALOGLARI