Arnavukköy'ün okulları temizlendi

Arnavutköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir birim ilçedeki 52 okulun temizliğini yapıyor. Yarıyıl tatilini fırsat olarak değerlendirecek olan belediye, eğitim döneminde yalnız hafta sonu yaptığı çalışmayı tatil boyu devam ettirecek.

Grip vakalarının artış gösterdiği günlerde Arnavutköy’deki bütün okulları ilaçlayan belediye temizlik işleri, şimdide yeni oluşturulan bir ekiple adeta tepeden tırnağa okulları temizliyor. Belediye temizlik işleri biriminin iki ayrı ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışma eğitimin aksamaması için hafta sonları yapılıyor. İlçede bulunan 52 okuldaki tüm sınıfların paspasından, sıraların temizliğine kadar, idari odalardan koridorlara, tavan örümceklerine kadar heryer deterjanlı sularla temizleniyor. Lavobaları ve tuvaletlerin temizliğini de tuz ruhu ile dezenfekte eden belediye, temizliğe başlamadan önce okul idarecilerine bilgi veriyor. Ekip okul çevresinde de mıntıka temizliği yapmayı ihmal etmiyor.


CAMİİ TEMİZLİĞİNE DEVAM
Bütün yıl boyunca temizliğe devam eden ekipler sırayla diğer okullara geçecek. Böylece ilçedeki 52 okul yılda en az üç kez tepeden tırnağa temizlenmiş olacak. Arnavutköy belediyesinin ayrıca cami temizlik ekibi de görevine devam ediyor. Ekim ayından bu yana devam eden çalışmada ilçedeki 90 cami ve ibadethane sırayla temizleniyor. Arnavutköy genelindeki 90 camiinin her türlü temizliğini gerçekleştiren ekibin özel bir temizlik aracı kamyoneti de bulunuyor.