Zabıtanın dilenci operasyonu

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yeni yılın ardından her alanda denetimlerini sıkılaştırdı.

Zabıta ekipleri son olarak, Ulus, Bentderesi, Hacı Bayram, Siteler ve hastanelerin yoğun olarak bulunduğu Sıhhiye çevresinde düzenledikleri operasyonla halkın duygularını istismar eden dilencileri topladı. Toplanan dilenciler Büyükşehir Belediyesi Dilenci Barınma Evi’ne teslim edildi.

Rutin denetimler arttırıldı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Altındağ’ın her yönüyle bir dönüşüm içine girdiğini vurgulayan Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, yapılan denetimler ve operasyonlarla Altındağ’ın çok daha sağlıklı bir çehre kazanması için çalıştıklarını ifade etti.

“Sosyal sorumluluğumuzu her alanda yerine getiriyoruz”

Dilenci sorununa yönelik sorumluluklarının sadece denetimler ve dilenen kişileri yakalamakla bitmediğini belirten Karabudak, “ Özellikle küçük yaşlarda dilenciliğe alıştırılan çocuklarımızı yeniden topluma kazandırmak için uğraş veriyoruz, bu alanda projeler üretiyoruz.” dedi.

“Dilencilere İnanmayın” uyarısı

Kış ve yaz aylarında karşılaştıkları bir diğer olgunun ‘mevsimlik göçebe dilenciler’ olduğunu belirten Karabudak, “Bu aylarda özellikle başka illerden gelen çocuk ve kadın dilenciler, vatandaşlarımızın yoğun olarak gittiği bölgeleri mesken tutuyor ve çeşitli duygu sömürüleriyle insanlardan para istiyorlar. Bu kişilere lütfen inanmayın” diyerek vatandaşları uyardı.