Tekel işçilerinin açlık grevi!

TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi'nde yürüttükleri açık grevi, bu akşam saat 16.00'dan itibaren 24 saatini tamamladı ve ikinci gününe girdi.

İşçilerin açlık grevi ikinci gününe girerken, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen genel başkanları yarın Türk-İş Genel Merkezi'nde toplanacak.

TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi'nde yürüttükleri açık grevi, bu akşam saat 16.00'dan itibaren 24 saatini tamamladı ve ikinci gününe girdi. Tekgıda-İş Sendikası, Türk-İş binasındaki konferans salonunun kapasitesi nedeniyle açlık grevine girecek işçi sayısını 100 kişi ile sınırlamış, ancak 40 işçi daha kendi istekleriyle açlık grevine girmişti.

Konferans salonunda 24 saat işçilerin sağlık durumunu gözeten sağlık görevlileri, şimdiye dek yaşamsal bir sorunla karşılaşılmadığını ancak birçok işçide tansiyon düşmesi gibi sorunların yaşandığını belirtiyor. Hijyen kaygıları ve işçilerin sabrı dikkate alınarak salona sağlık görevlileri ve refakatçiler dışında kimse alınmıyor, görüntü almak isteyen basın mensupları da günde 2 kez yarımşar saat salona alınıyor.

KONFEDERASYONLAR YARIN TÜRK_İŞ'TE BULUŞACAK
Bu arada, 17 Ocak Pazar günü yapılan mitingde işçilerin başta Türk-İş yönetimi olmak üzere tüm sendika yönetimlerine yaptığı 'genel grev' baskısı, örgütleri harekete geçiriyor. İşçi ve kamu emekçileri konfederasyonları, yarın Türk-İş'te toplanacak. Türk-İş Genel Merkezi'nde yarın saat 15.00'te gerçekleştirilecek toplantıya, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen genel başkanları katılacak.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, bu akşam Türk-İş Genel Merkezi önüne gelerek toplantıdan "genel grev" kararının çıkması için uğraşacaklarını ilan ettiler. KESK Başkanı Sami Evren tarafından örgütler adına yapılan açıklamada, "Yarınki toplantıda çıkması gereken sonuç, işçilerin günlerdir burada ifade ettikleri tek sözcük olan grevdir. Hükümetin bu toplantının anlamını bilmesi, konfederasyonların sorumluluklarının farkında olması gerekir. Biz, KESK olarak buradaki mücadelenin altında kalacak hiçbir karara ortak olmayız. Artık söz bitmiştir. Hep birlikte bu direnişi başarıya ulaştırmak zorundayız" denildi.

ANKARA EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU'NDA EYLEM TAKVİMİ

Öte yandan, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Ankara Diş Hekimleri Odası, ASMMO ve Ankara Tabip Odası'ndan oluşan Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, dün yaptıkları toplantıda belirlenen eylem takvimini açıkladı. Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen tarafından yapılan açıklamada TEKEL işçilerinin çıkışının AKP hükümetinin düşmanca politikalarından etkilenen tüm emekçiler için bir başkaldırı anlamına geldiği, TEKEL işçisi kazanırsa bütün sınıfın kazanacağı vurgulanarak, sınıfın tüm unsurları bir arada mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı. Platform tarafından açıklanan eylem takvimiyle ilgili haberimiz: Tekel işçileriyle dayanışma takvimi